Medialle

 

JUHANNUSKONFERENSSIN TIEDOTUSTILAISUUS
HELSINGISSÄ TO 15.6. KLO 11.00-12.00


KONFERENSSIN TIEDOTUS

Juhannuskonferenssin mediapaja palvelee toimittajia koko konferenssin ajan osoitteessa Iso Kirja, Aikatalo, Heikkiläntie 177, 42700 KEURUU. Toimittajilla on oma työskentelytila ja langaton netti käytettävissä. Toimittajat saavat myös mediapassin, joka oikeuttaa pääsemään maksutta alueen ruokapisteisiin. Halutessaan toimittajat saavat lisäksi erillisen kuvausluvan, jolla pääsee kuvaamaan myös päälavalle. Tiedotustiimi tarpeen mukaan myös opastaa alueella.

Tiedustelut:

Jyrki Alanko
konferenssin tiedotusvastaava
0400 186124
jyrkialanko@hotmail.com
tai: juhannuskonferenssi@isokirja.fi


JUHANNUSKONFERENSSIN MEDIATIEDOTE
Julkaisuvapaa 1.6.2017 alkaen

Juhannuskonferenssi kokoaa Suomen juhlavuonna väkeä yli seurakuntarajojen Isoon Kirjaan

Vuosi 2017 on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohella Reformaation 500-vuotismerkkivuosi sekä vapaakristillisten yhteisöjen yhteistyön 50-vuotisjuhla. Näistä kaikista rakentuu Juhannuskonferenssin monipuolinen juhlaohjelma, jossa arvioidaan myös sitä, miten suomalainen usko ilmenee nykyään.

Noin 30 000 juhlavierasta kokoava helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi, joka järjestetään vuosittain Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella, tarjoaa juhlavuonna 2017 puitteet vapaakristillisten yhteisöjen yhteiselle kokoontumiselle juhannusaattona. Tapahtumaa on valmisteltu parin vuoden ajan ja ohjelmaan osallistuu edustajia kaikista vapaakristillisistä kirkoista. Yhteinen konferenssipäivä on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Luterilaisen kirkon lisäksi uskonpuhdistukseen juontavat juurensa maamme monet vapaakristilliset vähemmistökirkot. Niistä vanhimmat ovat vaikuttaneet Suomessa 1800-luvulta lähtien, jo ennen vuonna 1923 voimaan tullutta uskonnonvapauslakia. Vapaakristillisiä kirkkoja ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden vähemmistökirkkojen kokonaisjäsenmäärä on yli 77 000 henkilöä.

Juhannuskonferenssin teemaksi 2017 on valittu ”Suomalainen usko”. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) juhlavuodelle valitsema teema.

-On todennäköistä, että Juhannuskonferenssista tulee teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, joka yhdistää kristittyjä monista eri herätysliikkeistä, arvioi konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Juhannusaaton ohjelma alkaa Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversiolla. Iltapäivällä järjestetään reformaatioaiheinen keskustelufoorumi ”Uskonpuhdistuksen isät ja lapset” alustajana baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva. Keskustelijoiden joukossa on muiden muassa kapteeni Saga Lippo Pelastusarmeijasta. Iltajuhlassa Parasta Suomelle musisoi tunnettu vapaakristillinen Chariots -kuoro ja big band ja puheen pitää Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen.

Suurin juhlatunne koettaneen yhteisessä lipunnostojuhlassa klo 18.00, kun siniristiliput nostetaan konferenssikentän salkoihin. Tilaisuudessa on mukana myös eduskunnan rukoustoiminnasta tunnettu kansanedustaja Antero Laukkanen sekä laulaja Nina Åström.

Satavuotista synnyinmaatamme juhlitaan Juhannuskonferenssissa monin tavoin. Keuruulainen Praisement-musiikkiryhmä julkaisee juhlilla singlen Marko Halttusen tekemästä Pro Patria -kappaleesta, joka on rukouslaulu Suomen puolesta.

 
Konferenssi-isäntä                                                 Tiedotusvastaava

Marko Halttunen                                                    Jyrki Alanko
040 722 1821                                                            0400 186124

marko.halttunen(a)isokirja.fi                                  jyrkialanko(a)hotmail.com


MEDIATIEDOTE
Julkaisuvapaa 23.2.2017 alkaen

 

VAPAAKRISTILLISET KIRKKOJEN YHTEINEN KONFERENSSIPÄIVÄ OSAKSI SUOMI 100 -JUHLAVUODEN OHJELMAA

Valtioneuvoston kanslia on ottanut vapaakristillisten yhteisöjen yhteisen konferenssipäivän Keuruulla osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Konferenssin teemana on ”Suomalainen usko”.

Vuosi 2017 on Suomen juhlavuoden ohella Reformaation 500-vuotismerkkivuosi. Luterilaisen kirkon lisäksi uskonpuhdistukseen juontavat juurensa maamme monet vapaakristilliset vähemmistökirkot. Niistä vanhimmat ovat vaikuttaneet Suomessa 1800-luvulta lähtien, jo ennen vuonna 1923 voimaan tullutta uskonnonvapauslakia.

Vapaakristillisiä kirkkoja ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Näiden vähemmistökirkkojen kokonaisjäsenmäärä on yli 77 000 henkilöä.

Vapaakristilliset yhteisöt ovat vaikuttaneet aktiivisesti yhteiskunnassa niin evankeliumin julistuksen kautta kuin ponnistellen aineellisen ja sosiaalisen köyhyyden poistamiseksi muun muassa maahanmuuttaja-, diakonia-, opetus-, perhe- ja päihdetyön keinoin. Yhteistyöelimenä toimii Suomen Vapaakristillinen Neuvosto (SVKN ry), joka puolestaan täyttää kesällä 50 vuotta.

Iso Kirja kokoaa vapaat kristityt yhteen

Noin 30 000 juhlavierasta kokoava helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi, joka järjestetään vuosittain Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella, tarjoaa juhlavuonna 2017 puitteet vapaakristillisten yhteisöjen yhteiselle kokoontumiselle juhannusaattona. Tapahtumaa on valmisteltu parin vuoden ajan ja ohjelmaan osallistuu edustajia kaikista vapaakristillisistä kirkoista.

-Valtioneuvoston kanslia hyväksyi 15.2.2017 yhteisen konferenssipäivämme virallisesti ”osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa”, iloitsee konferenssi-isäntänä toimiva Iso Kirja ry:n johtaja Marko Halttunen.

Juhannusaaton ohjelma alkaa Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversiolla. Iltapäivällä pohditaan reformaation merkitystä. Raamattutunnin pitää Jori Brander Metodistikirkosta, keskustelufoorumin ”Uskonpuhdistuksen isät ja lapset” alustaa baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva ja kommenttipuheenvuoron käyttää Kalervo Aromäki Adventtikirkosta. Keskustelijoiden joukossa ovat muiden muassa kapteeni Saga Lippo Pelastusarmeijasta. Iltajuhlassa Parasta Suomelle musisoi tunnettu vapaakristillinen Chariots -kuoro ja big band ja puheen pitää Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen. Päivän housebandina toimi puolestaan Tatu Koivukoski & band.

Suurin juhlatunne koettaneen yhteisessä lipunnostojuhlassa klo 18.00, kun siniristiliput nostetaan konferenssikentän salkoihin. Tilaisuudessa on mukana myös eduskunnan rukoustoiminnasta tunnettu kansanedustaja Antero Laukkanen.

Juhannuskonferenssin teemaksi 2017 on valittu ”Suomalainen usko”. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) juhlavuodelle valitsema teema, jolla halutaan juhlistaa sekä Suomen että Reformaation merkkivuotta. Teema on vapaasti eri tapahtumien käytettävissä. On todennäköistä, että Juhannuskonferenssista tulee teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, joka yhdistää kristittyjä monista eri herätysliikkeistä.


MEDIATIEDOTE
PÄÄSIÄISEN AIKAAN
Julkaisuvapaa 10.4.2017 alkaen

 

SUOMALAINEN MESSU JA RISTIN MAA -TAPAHTUMA JUHLISTAVAT SUOMI100 -TEEMAA
JUHANNUSKONFERENSSISSA KEURUULLA

Helluntaiseurakuntien vuotuisessa Juhannuskonferenssissa Keuruun Isossa Kirjassa juhannusaatto alkaa tamperelaisen multimuusikko-säveltäjä Lasse Heikkilän Suomalaisella messulla, josta taiteilija on tehnyt erityisen juhlavuosiversion. Se esitettiin ensi kerran 25.3. Tampere-talolla täydelle salille. Heikkilä on tunnettu myös Outi Rossin kanssa alkuun panemastaan Jippii-lapsikuorotoiminnasta, joka on levinnyt eri puolille maailmaa yli seurakuntarajojen. Lauluja on käännetty ennätyksellisesti yli sadalle kielelle.

Suomessa toimii noin sata Jippii-kuoroa, joiden Ristin maa -kiertue yhdessä tanssillisten King´s Kids -musiikkiryhmien kanssa saavuttaa tänä vuonna 150 paikkakuntaa. Tapahtumat pyritään järjestämään yhteistyössä eri seurakuntien ja niiden omien Jippii-kuorojen ja King’s Kids -ryhmien kanssa. Turun Mikaelin kirkosta 1.1.2017 käynnistyneen kiertueen suurin tilaisuus pidetään Juhannuskonferenssissa juhannusiltana. Juhlateltan päälavalle odotetaan jopa 200 - 300 lasta laulamaan Jippii-lauluja, joista osa on selvästi Suomi-aiheisia, kuten ”Valtaa sydän Suomen”, ”Katajainen kansa” ja ”Laulu Suomelle”. Jopa Finlandia-hymni yhteislauluna kuuluu tällä kertaa ohjelmistoon. Suurta Jippii-kuoroa johtaa Tuula Rahikainen ja orkesteria Toni Mäki-Leppilampi. Jippii-työn puuhanaiset Outi Rossi ja Merja Hakala juontavat tilaisuuden.

Ristin maa -kiertueen ideana on evankeliumin ilon levittämisen ohella myös seurakuntien lapsityön voimistuminen. Kiertueen ajankohdaksi on valittu Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, joka on myös uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. Ristin maa -tapahtumat, kuten Suomalainen messu, on otettu osaksi Valtioneuvoston Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Juhannuskonferenssin teemana on Suomalainen usko. Teemalla halutaan juhlistaa sekä Suomen että Reformaation suuria merkkivuosia. Juhannusaaton ohjelma poistaa käsityksiä kristillisten seurakuntien riitaisuuksista, sillä paikalla on silloin kaikkien vapaakristillisten kirkkojen edustajia. Myös juhannusaaton tilaisuudet ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Konferenssiohjelman erikoisuuksiin Suomen juhlavuonna kuuluu ison rantasaunan pihalla Pohjoisjärven rannalla pidettävä saunahartaus juhannusiltana.

Konferenssiin odotetaan yli 30 000 juhlavierasta sekä noin 2000 talkoolaista. Tapahtumaa voi seurata myös radion ja netin välityksellä.


Lisätietoja:
Marko Halttunen
040 722 1821
marko.halttunen@isokirja.fi