Silmissä siintää Kaukasian vuoret ja sydämessä palaa halu jakaa evankeliumia. CORE TELLUS on sinulle! Lähetystyötä voi tehdä monellakin eri tavalla, mutta valmistautuminen on kaiken a ja o.

Opiskelijat voivat nyt hakea jopa 1000€:n stipendiä! Lue lisää stipendeistä täältä.

AINEET/SISÄLTÖ

CORE TELLUS antaa kattavan paketin Suomessa ja ulkomailla tehtävässä lähetystyössä tarvittavista taidoista ja tiedosta. Pääset Raamatun tuntemisen lisäksi syventymään kulttuurien väliseen viestintään, lähetystyön strategioihin ja toimintamalleihin sekä eri uskontoihin.

OPPIMISYMPÄRISTÖ

Opiskelu tapahtuu niin luokassa kuin luokan ulkopuolellakin. Luokassa opitut asiat laitetaan käytäntöön ryhmätöissä ja projekteissa. Opiskelijat pääsevät myös verkostoitumaan eri tapahtumissa. Viikoittain järjestettävissä jumalanpalveluksissa ja seurakuntamatkoilla opiskelijat ottavat vastuuta mm. saarnoista, ylistyksen vetämisestä tai kokouksen organisoimisesta.

RAKENNE

Viikko-ohjelma rakentuu oppitunneista (4h/päivä), joiden lisäksi päästään tekemään paljon käytännön oppimista ryhmissä tai itsenäisesti.  Voit valita kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi mediatyötä, musiikkia tai johtamista ja organisointia.

Opetus on suomeksi, mutta tehtävät voi halutessaan tehdä myös englanniksi.

Syksyn 2019 aineet:

SOC201 Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teologia
CCM101 Johdanto kulttuurienväliseen työhön
CCM304 Maailmanuskonnot
MIN304 Seurakunnan istuttaminen

Kevään 2020 aineet:

MIN305 Ihmissuhteet
CCM201 Kultturienvälinen viestintä
CCM391 Päättötyö
MIN302 Opetuslapseus

KESTO

CORE TELLUS kestää yhden lukuvuoden eli syys- ja kevätlukukaudet.

Saadaksesi lähetystyöhön vaadittavan CORE TELLUKSEN todistuksen, sinun on suoritettava:
-CORE TELLUS (1 lukuvuosi)
-30 op Raamattu- ja/tai teologiapintoja (1 lukukausi)

HYÖTY

CORE TELLUS antaa työkaluja lähetyskentälle tähtäävälle tai kotimaassa esimerkiksi maahanmuuttajien kanssa toimimiseen. Ymmärrät lähetystyöntekijän elämäntyyliin kuuluvat haasteet ja osaat hallita siihen liittyviä stressitekijöitä. Kartutat osaamistasi kommunikoida monikulttuurisissa yhteiskunnissa ja osaat lähestyä maailmanuskontoja kristillisestä näkökulmasta.

Seurakuntatyön tutkinnon suorittaneet opiskelijamme ovat työllistyneet seurakuntatyöhön, seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön, lähetystyöhön, kehitysyhteistyöhön ja kristillisiin järjestöihin. Ammattinimikkeitä ovat usein esimerkiksi pastori, lähetystyöntekijä, seurakuntatyöntekijä ja nuorisopastori. Monet opiskelevat myös omaksi rakentumisekseen tai saadakseen tukea omaan palvelutehtäväänsä seurakunnassa.

JATKOMAHDOLLISUUDET

Mikäli haluat suorittaa seurakuntatyön tutkinnon voit yhdistää esimerkiksi CORE 1.0 ja CORE 2.0 sekä CORE TELLUKSEN. Tällöin suosittelemme käymään CORE TELLUKSEN vasta yhden tai kahden vuoden Raamattuopintojen jälkeen maksimaalisen hyödyn saamiseksi.

CORE TELLUS kannattaa sisällyttää AC-tutkintoon. Mikäli haluat suorittaa AC-tutkinnon, on sinun valittava se jo opintojen alkuvaiheessa. Silloin CORE TELLUS suoritetaan toisen tai kolmannen vuoden opintoina.

VALMISTUMINEN

Käytyäsi CORE TELLUKSEN saat todistuksen. Koko opisto viettää keväällä yhteistä valmistujaisjuhlaa herkullisen ruuan ja hauskojen ohjelmanumeroiden merkeissä.

HINTA

Tähän koulutukseen voit hakea KELA:n opintotukea. Tarkemmat hintatiedot löydät haku ja hinnat -sivulta.