helvettti banneri.jpg

22.–23.11.2019

>>> NYT UUSINTANA HELSINGISSÄ!

HUOM! Joissain mainoksissa kurssin päivämäärä on ilmoitettu virheellisesti 29.-30.11. Oikeat päivät ovat 22.-23.11.

SISÄLTÖ

Kiusallista? Ahdistavaa? Primitiivistä? Negatiivistä? Epäkorrektia? Puhetta helvetistä kuvataan usein tällaisilla ilmauksilla. Aihe löytyy kuitenkin Uuden testamentin teksteistä ja se on ollut osa kristillistä opetusta. Silti helvetistä kuulee harvoin nykyään saarnattavan.

Kurssilla käydään läpi raamatullisia ja teologisia näkökulmia aiheeseen. Perinteisen, ikuisen kärsimyshelvetin vaihtoehdoksi on kristinuskon historiassa tarjottu muun muassa universalismia (“kaikki pelastuvat”) tai annihilationismia (“helvetissä ihminen tuhoutuu, eikä pala ikuisesti”). Kaikkia näkemyksiä käsitellään kurssilla kriittisesti. Aiheesta tuodaan esiin myös sielunhoidollinen näkökulma.

Kurssi sopii oivallisesti niille, jotka ottavat aiheen vakavasti tai joiden pitäisi ottaa se vakavasti, kuten esimerkiksi pastoreille ja seurakuntien työntekijöille, jotka joutuvat aiheen kanssa kosketuksiin. Kurssi on avoin myös kelle tahansa kiinnostuneelle.

Palautteita syksyllä 2018 järjestetystä Helvetti-kurssista:

“Tätä on kaivattu”

“Hyvin esitellyt eri  näkemykset helvetistä”

“Mielenkiintoisia näkökulmia”

“Kokonaisuutena positiivinen kokemus”

“Raikkaita, uusia lähestymistapoja aiheen kohtaamiseen”

“Rohkaisi ajattelemaan eri näkökulmista aihetta”

“Näkökulmat perusteltuja”

OPETTAJAT

TT Hanno Heino (IK-opisto)
TT Miika Tolonen
(IK-opisto)

AIHEET JA AIKATAULU

  • Liian kuumat liekit? Johdanto helvetin ongelmaan (Heino)

  • Annihilationismi - kohtuullisuuttako? (Heino)

  • Universalismin houkutus ja kaikkien pelastuminen (Tolonen)

  • Kysymyksiä ja keskustelua

Klikkaa auki aikataulu tästä.

HINTA

Osallistumismaksu 69 €/hlö.

Maksu sisältää opetuksen ja kahvitarjoilut. Omakustanteinen lounas syödään jossakin lähialueen ravintoloista.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30 €/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun. Mikäli äkillinen sairastuminen tai muu ongelma estää kurssille pääsyn, tiedota asiasta mahdollisimman pian alla oleviin yhteistietoihin. 

PAIKKA

Seminaari järjestetään Helsingin IK-opistolla, osoitteessa Pulttitie 13 (kolmas kerros). Opiston ulko-ovi löytyy Suomen Diakoniaopiston sisäänkäynnin ja porttikongin vasemmalta puolelta.

Opisto sijaitsee Roihupellon teollisuusalueella n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 10 minuuttia opistolle. Myös busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta. Pulttitiellä on viikonloppuisin runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

HUOM. Opiston ulko-ovi on yleensä lukossa. Sisään pääset soittamalla IK-opiston summeria. Jos olet reilusti myöhässä, ilmoita arvioitu saapumisaikasi vastaavalle opettajalle Lari Launoselle.

MAJOITTUMINEN

Helsingin IK-opistolla on opiskelijoiden käytössä asuntolakaksio, jossa voi tilanteesta riippuen majoittua 2–3 henkilöä. Yöpymisen hinta on 27€ omilla lakanoilla. Lisätiedustelut vastaavalta opettajalta Lari Launoselta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen nettilomakkeella 8.11. mennessä tai niin kauan kuin tilaa riittää. 

LISÄTIEDUSTELUT

Lari Launonen, IK-opisto Helsingin vastaava opettaja (kurssien sisältö, majoittuminen, tilat)
lari.launonen@isokirja.fi 
050 4383 803

seminaarisihteeri@isokirja.fi
040 732 1884