11653-AIKA-IK-OPISTO-Ilmio-Jordan-Peterson_iso_banneri.jpg

24.-25.5. HELSINGISSÄ

Harva älymystön edustaja on herättänyt yhtä paljon positiivista ja negatiivista huomiota globaalissa mittakaavassa kuin kanadalainen psykologian professori Jordan B. Peterson. Petersonin bestseller 12 Elämänohjetta: Käsikirja kaaosta vastaan julkaistiin viime syksynä myös suomeksi ja hän vierailunsa Helsingissä veti Kulttuuritalon täyteen.

Jordan Peterson on ilmiö, joka on tehnyt näkyväksi monia länsimaisessa yhteiskunnassa vallitsevia jännitteitä ja erimielisyyksiä, jotka koskevat esimerkiksi suvaitsevaisuutta, sananvapautta ja poliittista korrektiutta, sukupuolivähemmistöjä, naisten ja miesten eroja ja eriarvoisuutta, akateemista vapautta ja niin edelleen. Toisaalta Peterson puhuu paljon esimerkiksi lasten kasvatuksesta, elämäntaidoista, mielenterveysongelmista ja jopa Raamatun tulkinnasta.

Monia näistä teemoista käsitellään IK-opiston järjestämässä seminaarissa, joka koostuu esitelmistä ja yhteisestä keskustelusta. Se rakentuu tutkija, TT Matti Kankaanniemen keväällä julkaistun teoksen Ilmiö Jordan B. Peterson (Warelia 2019) ympärille. Esitelmien pitäjät ovat Suomen teologisen ja filosofisen kentän kärkikaartia.

ESITELMIEN PITÄJÄT

52008336_533288230493270_673315589132910592_n.jpg

Matti Kankaanniemi

Matti Kankaanniemi on historiallisen Jeesuksen tutkija Åbo Akademissa, kirjailija, luennoitsija, toimitusjohtaja ja vapaaotteluvalmentaja. Hänen uusin teoksensa Ilmiö Jordan B. Peterson (Warelia 2019) käsittelee yhteiskunnallisia, tieteellisiä ja uskonnollisia teemoja, joita Peterson on nostanut julkiseen keskusteluun.

Aku Visala.jpg

Aku Visala

Aku Visala on akatemiatutkija ja uskonnonfilosofian dosentti Helsingin yliopistossa. Tätä ennen hän on ollut vierailevana tutkijana Notre Damen, Princetonin ja Oxfordin yliopistoissa. Hänen kuudes kirjansa Vapaan tahdon filosofia (Gaudeamus 2018) oli ehdolla Vuoden tiedekirja -palkinnon saajaksi.

Emil Anton.JPG

Emil Anton

Emil Anton on suomalais-irakilainen katolinen teologi. Hän valmistelee väitöskirjaansa Helsingin yliopistossa paavi Benedictus XVI:n panoksesta uskontojen väliseen dialogiin. Hänen viimeisin kirjansa on Katolisempi kuin luulit: Aikamatkoja Suomen historiaan (Kirjapaja 2017). Hän kirjoittaa aktiivisesti Katolista hapatusta -blogiin.

ESITELMÄT

Seminaarin alustavia aiheita:

  • Puhu totta! Leiki lastesi kanssa! Kanna ristisi! Peterson ja hyvä elämä

  • Peterson ja seksuaalietiikka

  • Hummereita ja ihmisiä: evoluutiopsykologia ja teologinen ihmiskäsitys

  • Big 5 ja persoonallisuuspsykologia

  • Symbolismi ja syvä tiedostamaton: Petersonin raamatuntulkinta

  • Eurooppalainen valkoinen mies: kaiken pahan alku ja juuri? Kolonialismin kaiku ja kollektiivinen syyllisyys

AIKATAULU

Katso aikataulu täältä.

HINTA

Osallistumismaksu 69 €/hlö.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

PAIKKA

Seminaari järjestetään Helsingin IK-opistolla, osoitteessa Pulttitie 13 (kolmas kerros). Opiston ulko-ovi löytyy Suomen Diakoniaopiston sisäänkäynnin ja porttikongin vasemmalta puolelta.

IK-opistolle pääsee kätevästi metrolla tai omalla autolla. Opisto sijaitsee Roihupellon teollisuusalueella n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 15 minuuttia opistolle. Myös esim. busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta.

Pulttitiellä on viikonloppuisin runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

LISÄTIEDUSTELUT

lari.launonen(at)isokirja.fi
050 4383 803

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen nettilomakkeella 10.5 mennessä tai niin kauan kuin tilaa riittää.
Maksimiosallistujamäärä on 40 henkeä. Varaa siis paikkasi ajoissa!