iltaraamisbanneri.jpg

LÖYDÄ RAAMATUN SALAISUUDET!

Iltaraamattukoulu koostuu kahdesta keskiviikkoillasta, joista jokainen keskittyy tietyn Raamatun kirjallisuuslajin tulkintaan. Sukella syvemmälle ihmetystä ja väittelyitä herättävien Raamatun tekstien maailmaan!

Hanki työkaluja omaan Raamatun lukemiseen ja löydä salaisuuksia myös Raamatun vaikeista kirjoista. Raamatuntulkinnan periaatteet tulevat hyödyksi erityisesti seurakuntatyössä raamattupiirin vetämisestä saarnaamiseen.

Iltaraamattukoulu järjestetään Helsingin IK-opistolla keskiviikkoiltaisin.

SISÄLTÖ

EVANKELIUMIT
ke 14.3.
klo 18-19.30
Parantamiset, riivaajien ulosajamiset ja kryptiset sanonnat olivat Jeesuksen toiminnan arkea. On väitetty, että myös Pyhän Hengen täyttämien Jeesuksen seuraajien tulisi nykypäivänäkin kyetä samanlaisiin tekoihin. Miksei evankeliumin julistusta aina seuraa ihmeet ja merkit? Entä miten Jeesuksen ajan juutalaiset ymmärsivät puheen "Jumalan valtakunnasta" tai "Ihmisen pojasta"? Mitä Jeesus viestitti olemalla "syömäri ja juomari, syntisten ystävä"? Rooman puristuksessa elävän juutalaiskansan tilanteen ymmärtäminen avaa evankeliumit uudella tavalla.

APOSTOLIEN TEOT
ke 21.3.
klo 18-19.30
Alkuseurakunnan ihanne on helluntailaisillekin tärkeä ideaali. Miksi emme sitten valitse työntekijöitä arvalla tai elä kommuunissa kuten Jerusalemin alkuseurakunta? Entä tulisiko kristittyjen karttaa verensyöntiä? Opettaako Apostolien teot uskoontulosta erillistä henkikastetta tai lapsikastetta? Apostolien teot on jatkoa Luukkaan evankeliumille ja tiivistää varhaiskirkon historiaa noin 30 vuoden ajalta. Sen tulkinnassa tarvitaan tarkkuutta ja ymmärrystä Luukkaan motiiveista.

OPETTAJAT

Evankeliumit
IK-opiston vararehtori ja opettaja FT. Markku Ojaniemi, jonka monipuolinen kokemus hengellisellä työkentällä ulottuu 80-luvulta tähän päivään – nuorisotyöstä lähetystyöhön ja opettamiseen. IK-opistossa Markku on opettanut vuodesta 2007 lähtien.

Apostolien teot
CORE EN opettaja PhD Samuel Tedder, jolla on lähes kymmenen vuoden kokemus pastoraalityöstä niin Suomessa kuin ulkomaillakin Californiassa ja Vancoucerissa.

HINTA

Opetus 40 €/hlö sisältäen kaikkien iltojen opetuksen ja materiaalin.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

PAIKKA

Tämä kurssi järjestetään Helsingissä!

Osoite on Pulttitie 13, kolmas kerros. Helsingin IK-opistolle pääsee kätevästi metrolla tai omalla autolla. Opisto sijaitsee n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 15 minuuttia opistolle. Myös esim. busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta.

Omalla autolla saavuttaessa kannattaa tulla Tulppatie 5:n puolelle, jossa on ilmaisia parkkipaikkoja.

ILMOITTAUTUMINEN

Nettilomakkeella 8.3. mennessä tai niin kauan kuin tilaa riittää.

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884