islam banneri.jpg

29.-30.3. HELSINGISSÄ

Muslimit sekä islamista kristityiksi kääntyneet ex-muslimit ovat osa monien suomalaisten seurakuntien arkea. Kulttuurisesti ja opillisesti islam on kuitenkin edelleen vieras ilmiö monille kantasuomalaisille seurakuntalaisille, myös maahanmuuttajatyössä mukana oleville. Monilla on yksipuolisia ja vääriä käsityksiä siitä, mitä muslimit uskovat, mitä islam opettaa ja miten Koraania on tulkittu eri Islamin traditioissa.

Islam: oppi ja kulttuuri -kurssin on ainutlaatuinen mahdollisuus perehtyä tarkemmin islamiin erityisesti teologian ja kulttuurin näkökulmista. Faktatieto ja väärien mielikuvien murtaminen auttaa kristittyjä kohtaamaan muslimilähimmäisiä vieraanvaraisesti ja viisaasti.

SISÄLTÖ

Kurssi perehdyttää Islamin historiaan, kulttuuriin ja teologiaan. Tärkeässä roolissa kurssilla ovat ne kysymykset, jotka muslimeja usein kummeksuttavat kristinuskossa. Käsittelemme myös sitä, miten seurakunnan elämässä voimme toteuttaa kristillistä vieraanvaraisuutta muslimien kohtaamisessa ja etenkin evankeliumin jakamisessa heidän kanssaan.

OPETTAJA

Tanja Namrood
Tanja Namrood on Lähi-idän kulttuurin asiantuntija ja Helsingin yliopistosta valmistunut arabian kielen ja kirjallisuuden maisteri. Hän on työskennellyt sairaanhoitajana erityisesti maahanmuuttajien parissa, kouluttajana ja tulkkina. Arabikulttuurin ohella hän tuntee hyvin islamin teologian.

Muayad Namrood
Mayad Namrood on Saalem-seurakunnan arabityön pastori ja maahanmuuttajatyön konkari. Teini-ikäisenä Irakista Suomeen muuttaneena hänellä on pitkä kokemus muslimien evankelioinnista sekä suomalaisen ja Lähi-idän kulttuurien kohtaamisesta.

OHJELMA

Ohjelman voit ladata tästä.

HINTA

Osallistumismaksu 69 €/hlö.
Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

PAIKKA

Tämä kurssi järjestetään Helsingissä!

Osoite on Pulttitie 13, kolmas kerros. Helsingin IK-opistolle pääsee kätevästi metrolla tai omalla autolla. Opisto sijaitsee n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 15 minuuttia opistolle. Myös esim. busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta.

Pulttitiellä on viikonloppuisin runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

LISÄTIEDUSTELUT

lari.launonen(at)isokirja.fi
050 4383 803
seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884

ILMOITTAUTUMINEN

Nettilomakkeella 15.3. mennessä. (ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU!)