Israelkurssi.jpg

12.–13.10.2019
KEURUULLA

>>>UUSI, KOKONAISVALTAINEN KURSSIKOKONAISUUS SYVÄLUOTAA ISRAELIN HISTORIASTA TÄHÄN PÄIVÄÄN                    

Israel-kurssi on uusi kurssikokonaisuus, joka koostuu kolmesta lähiopiskelujaksosta ja yhdestä opintomatkasta joko Israeliin tai Eurooppaan. Kurssin pohjana on tunnetun raamatunopettajan ja juutalaistyöntekijän Harri Krögerin kesällä 2019 ilmestynyt kirja ”Israel siunauksena keskellä maata” (Aikamedia). Harri Kröger toimii kurssilla myös pääopettajana. 

Kurssikokonaisuus sopii erityisesti sinulle, joka haluat kasvaa Raamatun ja Israelin tuntemuksessasi ja samalla saada Israel-näkyysi vahvistusta. Voit olla kotimaasta käsin juutalaistyöntekijänä tai mahdollisesti lähteä aikanaan ulkomaille tekemään juutalaistyötä. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin pitkän linjan uskovillekin.

Halutessasi voit osallistua vain yhdelle kurssille. Parhaan kokonaiskuvan saat osallistumalla jokaiselle kurssille.

SISÄLTÖ / jakso 1: 12.–13.10.2019

Kurssilla pohditaan yhdessä, miksi Israelia niin voimaakasti vihataan tai rakastetaan. Miten historia ja nykypäivä liittyvät asiaan? Israelin valtion synnystä ja taustoista nykypäivän Israeliksi tuodaan esiin monia eri näkökulmia. Juutalaisten paluumuutosta ympäri maailmaa osoitetaan ihmeellisiä johdatuksia.

Antisemitismin nousu nykyään huolestuttaa meitä jokaista. Kurssilla käydään läpi antisemitismin syntyä, aikaansaannoksia ja käsitellään, mitä nykypäivän antisemitismi on. Oppitunneilla tutustutaan myös askenasi-, sefardi- sekä rabbistinistiseen juutalaisuuteen. Lisäksi tutustutaan mm. kabbala-uskontoon (kabbalismiin). 

Juutalaisten Messias-odotukselle ja tämän päivän Messiaaniselle liikkeelle on varattu oma oppituntinsa. Kurssilla opitaan, kuinka kertoa juutalaiselle Jeesuksesta hänen Messiaanaan.

Ensimmäisen kurssin hintaan sisältyy Harri Krögerin kirja “Israel siunauksena keskellä maata”.

KURSSIAJANKOHDAT JA SISÄLLÖT:

dead-sea-1930707_1920.jpg

ISRAEL-kurssi,

1-jakso: Jumalan kansan paluu 12.-13.10.2019

Juutalaisen kansan syntyhistoria Aabrahamista alkaen tähän päivään. Pakkosiirtolaisuuden aika, hajaannuksessa asuminen sekä valloitukset ja valloittajat Israelin maaperällä. Darwinismin vaikutus antisemitismiin. Antisemitismin synty, historia, sisältö ja vaikutus nykypäivään. Siionismin synty ja vaikutus.

jerusalem-573956_1920.jpg

Israel-kurssi, 2-jakso: Jumala toimii kansojen keskellä 25.–26.1.2020

Israelin itsenäisyys, aika sen jälkeen ja nykypäivä. Itsenäisyystaistelut, 6 päivän sota. Paluumuutto eli Alija. Mitä on juutalaisuus ja sen merkitys. Juutalaiset eri maissa. Palestiinan historia ja nykytilanne.

jerusalem-980328_1920.jpg

Israel- kurssi, 3-jakso: Israel ja juutalainen kansa tänään 23.–24.5.2020

Raamatun liitot. Muiden uskontojen vaikutus juutalaisuuteen. Rabbinistininen juutalaisuus mm. kabbala, sefardit, askenasit. Työ juutalaisten keskuudessa. Messiaaninen liike, sen synty, sisältö ja merkitys. Kuinka kertoa juutalaiselle Jeesuksesta hänen Messiaanaan.

jaffa-1608636_1920.jpg

Kurssi 4, syksy 2020

Opintomatka Eurooppaan tai Israeliin. Lisätietoja ja hintatiedot kerrotaan myöhemmin.

OPETTAJA

aaa_302.jpg-900x900.jpg

Harri Kröger

Tunnettu raamatunopettajan ja juutalaistyöntekijä Harri Kröger toimii kurssien pääopettajana. Kurssin pohjana on Krögerin kesällä 2019 ilmestynyt kirja ”Israel siunauksena keskellä maata” (Aikamedia). Viikonlopussa tuodaan esille paljon myös kirjassa julkaisemattomia asioita.

Harri Krögerillä on henkilökohtainen suhde Israeliin, sillä hän on asunut maassa ja toimii edelleen Israelin valtion virallisena oppaana eri turistiryhmille.

OHJELMA

Lataa ensimmäisen kurssin ohjelma tästä.

HINTA

Ensimmäisen kurssijakson (12.–13.10.2019) hinta:

Osallistumismaksu 67 €/hlö, ateriapaketti 32 €/hlö (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat kahvit ja ruokailut) ja majoitus 30 €/hlö.

1 hengen huoneen saa lisämaksusta (20€) ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun. Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

Tiedustele tarvittaessa osamaksun mahdollisuutta.

ILMOITTAUTUMINEN

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 4.10.


 

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884