Kirjoittajakouluhelsinki_banneri.jpg

"Yksi inspiroivimmista kirjoittamisvalmennuksista, joihin olen osallistunut"

- Eveliina (toimittaja, bloggari)

"Kirjoittajakoulun myötä sain solmittua heti toimituskontaktin ja ensimmäisen juttuni lehteen"

- Nora (aloitteleva freelancer)

15.-16.11.2019 HELSINGISSÄ

Miten tavoitan informaatiotulvassa räpiköivän lukijan? Miten kirjoitan syvällisesti mutta viihdyttävästi, koukuttavasti ja selkokielisesti suomen kielen rikkaassa maastossa?

Kirjoitatpa verkkoon tai paperille - tai vasta haaveilet siitä - IK-opiston Kirjoittajakoulu teroittaa kynäsi teräväksi. Kirjoittajakoulun luennoitsijat ovat alan ammattilaisia. Opetuksesta ja käytännön harjoituksista hyötyy niin märkäkorva kuin kokeneempi bloggari, journalisti tai kirjailija.

Syksyn 2019 Kirjoittajakoulun sisältö keskittyy kirjoittajan itsetuntemukseen ja identiteettiin, kirjoittajan uran aloittamiseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Puhetta myös kirjoittamisen taidosta ja tyylistä sekä opettajien omista kokemuksista.

OPETTAJAT

Heli_Karhumaki_2_pystykuva.jpg

Heli Karhumäki

Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki tunnetaan sattuvasanaisena ja kantaaottavana journalistina. Hän toimi pitkään Ilta-Sanomien uutistoimittajana. Karhumäeltä on ilmestynyt useita kirjoja sekä ääniteos Pihtaajatytön katumus ja muita kristillisiä murretarinoita. Viestintäkouluttajana keikkaileva Karhumäki ei jätä ketään kylmäksi.

IMG_3207.jpeg

Säde Loponen

Säde Loponen on kirjailija, toimittaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja. Vuosina 2009–2018 hän työskenteli Aikamedian lehtien toimittajana ja opiskelee parhaillaan psykologiksi. Hänen esikoisteoksensa on lastenromaani Hippajaisen jäljillä (Karisto 2013). Kesällä ilmestynyt matkapäiväkirja Olavin poluilla (Aikamedia 2019) kertoo vaelluksesta St. Olavsleden -pyhiinvaellusreitillä.

AIHEET JA AIKATAULU

  • Pöytälaatikkoharrastajasta ammattikirjoittajaksi (Heli)

  • Uutisnälkä ja uteliaisuus: mistä löydän kertomisen arvoiset tarinat ja sisällöt? (Heli)

  • Kirjoittamisen ihana, kamala elämäntapa: paraneeko maailma näppikseni kautta? (Heli)

  • Kirjoittaminen itsetuntemuksen välineenä: Kirjallisuusterapeuttinen näkökulma (Säde)

  • Tarinallisuus asiatekstissä (Säde)

  • Miten haastattelu kannattaa ja ei kannata tehdä? (Säde)

Klikkaa auki aikataulu tästä.

HINTA

Osallistumismaksu 79 €/hlö.

Maksu sisältää opetuksen ja kahvitarjoilut. Omakustanteinen lounas syödään jossakin lähialueen ravintoloista.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30 €/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun. Mikäli äkillinen sairastuminen tai muu ongelma estää kurssille pääsyn, tiedota asiasta mahdollisimman pian alla oleviin yhteistietoihin. 


PAIKKA

Seminaari järjestetään Helsingin IK-opistolla, osoitteessa Pulttitie 13 (kolmas kerros). Opiston ulko-ovi löytyy Suomen Diakoniaopiston sisäänkäynnin ja porttikongin vasemmalta puolelta.

Opisto sijaitsee Roihupellon teollisuusalueella n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 10 minuuttia opistolle. Myös busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta. Pulttitiellä on viikonloppuisin runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

HUOM. Opiston ulko-ovi on yleensä lukossa. Sisään pääset soittamalla IK-opiston summeria. Jos olet reilusti myöhässä, ilmoita arvioitu saapumisaikasi vastaavalle opettajalle Lari Launoselle.

MAJOITTUMINEN

Helsingin IK-opistolla on opiskelijoiden käytössä asuntolakaksio, jossa voi tilanteesta riippuen majoittua 2–3 henkilöä. Yöpymisen hinta on 27€ omilla lakanoilla. Lisätiedustelut vastaavalta opettajalta Lari Launoselta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen nettilomakkeella 1.11. mennessä tai niin kauan kuin tilaa riittää (max 40 henkeä).

LISÄTIEDUSTELUT

Lari Launonen, IK-opisto Helsingin vastaava opettaja (kurssien sisältö, majoittuminen, tilat)
lari.launonen@isokirja.fi 
050 4383 803

Tiina Arvola, seminaarisihteeri (laskutus ym.)
seminaarisihteeri@isokirja.fi
040 732 1884