madeinikbanneri.jpg
 
  • Rakastan Raamattua ja raamattuopistoa.
  • Haluan, että Ison Kirjan opetus vaikuttaa tulevaisuuteen.
  • Haluan edesauttaa opiskelijoiden ja seurakuntien kasvua.

LUE LISÄÄ OPISKELIJOIDEN JA OPISTON TUKEMISESTA TÄSTÄ.


Opiskelijoiden tarinoita ennen, jälkeen ja opintojen ajalta.

 

 

ENSIMMÄINEN PYSÄKKI

Jätin taakseni työurat sekä sosiaali- että media-alalla. Otimme perheenä suuren askeleen tuntemattomaan ja luotimme kaiken Jumalan käsiin. Kolmen alaikäisen lapsen hoitaminen, perheestä huolehtiminen ja opiskelu on ollut vaativa yhdistelmä, mutta yhteishenki, kotiväen tuki ja Jumalan apu on kantanut. Mitään ei ole puuttunut ja Hän on pitänyt huolen, kuten meille lupasi. Valmistumiseni lähestyy ja opiskeluni aikana olen oppinut sekä tuntemaan Jumalaa että rakastamaan Häntä. Se on suurin saavutukseni tässä elämässä. Polku on ollut ajoittain kivikkoinen, mutta tärkeintä on ollut huomata, että mitä edemmäs pääsen, sitä vähemmän tiedän. Joka askeleella avautunut ymmärrykseni on kuitenkin kasvattanut rakkauttani Häneen. Kaikkea en tässä ajassa voi ymmärtää, mutta olen hyväksynyt senkin. Siitä uskossa on kyse ja vastaukset saamme ajallaan.

Olen ikuisesti kiitollinen laadukkaasta opetuksesta, jota olen etäopiskelun ja Ison Kirjan kautta saanut. Eteeni on avautunut uusi maailma ja usein kysymykset ovat olleet tärkeämpiä, kuin vastaukset. Pyhä Henki on avannut Sanaa ja opettajat ovat toimineet tiennäyttäjinä. He eivät ole antaneet suoria vastauksia, vaan opastaneet tutkimaan, kysymään ja argumentoimaan. Suurimmat löytöretkeni olen tehnyt Vanhan testamentin, hermeneutiikan ja soteriologian alueilla. Millainen Jumala on? Kuinka Raamattua luetaan ja tulkitaan? Mitä pelastus tarkoittaa? Kahdessa vuodessa olen kasvanut ehkä enemmän kuin koko elämäni aikana. Olen ylpeä saadessani opintoni päätökseen, koska tiedän Jumalan antaneen erityistä viisautta tällä matkalla. Tämä oli ensimmäinen merkittävä pysäkki. Valmistun keväällä 2016 Global Universityn B.A.-tutkintoon (alempi korkeakoulututkinto). Saan myös Iso Kirja -opiston Seurakuntalinjan todistuksen.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Mikä on perheemme kutsumus? Olemme avoimia ja odotamme. Hän kertoo sen meille ajallaan.

Miriam on ensimmäinen suomalainen romaninainen, joka on valmistumassa Global Universityn Bachelor of Arts in Bible and Theology -tutkintoon. Hän on suorittanut tutkintonsa osittain etäopiskeluna ja osittain lähiopiskeluna Isossa Kirjassa.

 

 

BUSSIKUSKI JA TULEVAISUUDEN TYÖKAVERIT

Rauhallinen nuorimies Jesse istuu kirjastossa. Hän on kohta menossa salibändiä pelaamaan oppilastovereiden kanssa. Jesse on tullut nuorena uskoon ja monin tavoin Herra alkoi puhua hänelle suoraan sekä toisten kautta, että hänen paikkansa olisi raamattukoulussa. ”Opiskelen toista lukuvuotta Isossa Kirjassa ja asun täällä solutalossa kahden hengen huoneessa. Mielestäni on hyvä vaihtoehto asua asuntolassa. Oman asuinsolumme pojista on muodostunut oma rukous- ja leffankatseluporukka. Majapaikkamme olohuoneessa on kiva yhdessä jutella mieltä askarruttavista asioista toisten kanssa. Siten saan tarpeeksi sosiaalisuutta, jota hiukan vetäytyvä luonteeni kaipaa. Kenties tulemme joskus myös työskentelemään yhdessä eri seurakunnissa. Näin on hyvä verkostoitua jo tulevaa varten” Jesse kertoo.

Opiskeluarki on opistolla antoisaa, kiireistä sekä haastavaakin. ”Kirjastossa on rauhallisia opiskelunurkkauksia ja sen tietopankista löytyy suomen ja englanninkielistä hyvää teologista kirjallisuutta. Minulla on syttynyt halu palvella Jumalaa ja Hän on puhunut minulle enemmän siitä mitä tulisin jonain päivänä tekemään. Kutsumukseni hahmottuu tässä opiskelujen varrella”, Jesse sanoo vilkaisten kelloaan. Meillä on vielä muutama tovi aikaa jutella.

Keuruu on lyhyen matkan päässä hänen kotikaupungistaan Kihniöltä ja oli luonnollinen vaihtoehto tulla opiskelemaan konferenssista tuttuun paikkaan. Bussikuskin uniformu vaihtui opiskelijan koulureppuun ja luettaviin kirjapinoihin.  ”Sosiaaliset verkostot ovat opistolla aivan omaa luokkaansa. Sicafe,  joka on opiskelijoiden ylläpitämä kahvila tarjoaa mahdollisuuden pelata yhdessä lautapelejä sekä tietysti ostaa sieltä monenlaisia herkkuja. Itse käyn joskus saunan jälkeen syömässä nakkihekumaleipää joka on muuten todella hyvää. Opiston ruoka muutenkin on mielestäni hyvää ja monipuolista. Ne pekoninakit varsinkin ! ”tuumailee makkararuuista pitävä Jesse.

Viikonloppuisin on aikaa tehdä rauhassa läksyjä ja kirjoitella esseitä. Solun pojat pitävät siisteydestä ja he ovat itse tehneet siivousvuorolistan. Joukkuepelit ovat kivoja yhdessä pelattavaksi, mutta salille Jesse tahtoo mennä itsekseen. Opiston punttisalilla hänellä tulee vietettyä säännöllisesti kunnonkohotusaikaa teologian opiskelujen lomassa. Liikunta ja raamattu sopivat siis hyvin yhteen.


 

ISOSSA KIRJASSA ON PERHEFIILISTÄ

”Unelmoin, että ihmiset oppisivat kasvamaan Kristuksessa ja että he myös itse näkisivät Pyhän Hengen tuomaa kasvua omassa elämässään. Toivon itselleni kivaa kotia ja pastorityötä minne Herra johdattaakaan. Unelmoin myös, että kotimaastani Etelä-Afrikasta tulisi parempi ja turvallisempi paikka asua”, kertoo 35-vuotias perheenisä Sean de Villiers. Hän on kolmatta vuotta opiskelemassa raamattua ja teologiaa Isossa kirjassa.

Ranskalaisen isän ja irlantilaisen äidin pojan tie Etelä-Afrikan kuuman auringon alta on ollut pitkä ja vaiherikas. Jeanin koti oli uskonnollinen ja hän kävi lapsena pyhäkoulua. ”Uskoontulon jälkeen aloin lukemaan raamattua innolla. Siitä tuli iloinen fiilis sisimpään. Tajusin, että todellakin Jumala rakastaa minua. Seurakuntamme pastori oli vanha ja viisas mies, jolla oli paljon tietoa teologiasta. Ihailin häntä ja hän kehotti minua hakemaan raamattukouluun”, Sean sanoo. Elämään tarvittiin muutama mutka, suomalaisen vaimon löytyminen, ravintola-kokin ammattipaperin saaminen sekä Suomeen muutto ennen kuin raamattukoulun ovet avautuivat Seanille. Hänellä on nyt Iso Kirja -opistolla kolmas opiskeluvuosi lopuillaan ja valmistuminen häämöttämässä keväällä 2016. ”Raamatunopiskelu on välillä shokeeraavaa. Tulee kriisejä joihin ei ole valmistautunut. Luokallani on kuitenkin perhefiilistä; apua ja neuvoa saa tarvittaessa. Opettajat Isossa Kirjassa ovat loistavia ja heillä on aikaa pitkiinkin teologisiin keskusteluihin”, pohtii Sean. Kuntosalitreenien ja juoksulenkkien aikana on hyvä mietiskellä tunneilla opittua.

Opistolle on hyvä tulla kysymysten kanssa, sillä vastauksia voi löytyä Sean kertoo. Suhde Jumalaan vahvistuu opiskelujen lomassa – ainakin hänelle on käynyt niin.

 


 
SyvTanja.png

LÄHETYSLINJA AVAA YMMÄRRYKSEN IKKUNOITA

Tanja on mukana maanantaisin ja torstaisin maahanmuuttajatyössä Keuruulla. Tämän kautta hänelle on avautunut uusi näkökulma ihmisen elämään ja eri kulttuurien kohtaamiseen. ”Lähetystyö ei ole pelkästään lähtemistä johonkin kauas vaan se voi olla myös toisten lähetystyöhön innostamista tai lähettämistä rukoillen sekä taloudellisesti tukien. Maahanmuuttajien kohtaaminen on osoittanut, että lähetystyö toteutuu tänä päivänä arjessamme”, Tanja kertoo. Häntä on kiinnostanut lähetystyö jo kauan.

Ollessaan 2012 Tellus-lähetyskonferenssissa Tanja kuuli kerrottavan Keuruulla tapahtuvasta lähetyskoulutuksesta. Siitä syntyi päätös tulla opiskelemaan Isoon kirjaan. ”Lähetyslinja on opiskelujeni kolmas vuosi. Elämänsuunnitelmani ovat näiden vuosien aikana menneet uusiksi. Ihmisten kautta olen oppinut itsestäni paljon ja on merkittävää olla lähellä ihmisiä, elää elämää ja arkea yhdessä toisten kanssa opistolla.”, hän jatkaa. Tanja on oppinut luottamaan Jumalaan enemmän ja usko onkin hänelle täyttä elämää, elämistä nyt hetkessä. Oppitunneilla opettajat ovat antaneet asiantuntijuuttaan ja osaamistaan. Heiltä saa myös tukea elämänpohdintoihin joita opiskelu tuo. ”En ole sama Tanja kuin aloittaessani opiskelut vaan olen sisäisesti ehyempi kuin ennen.

Jumalan sydän sykkii kaikille maailman kansoille ja ehkäpä minäkin olen joku päivä lähtijänä jonnekin päin maailmaan kertomaan hyvästä Jumalasta hänelle, joka ei ole vielä tutustunut Häneen”, Tanja kertoo sydämensä haaveesta.

 


 

OPISTON JÄLKEEN

Kuka olet? Sanna Piirainen.

Missä vaikutat nykyään? Euran Helluntaiseurakunnan työntekijänä.

Miksi tulit opiskelemaan Isoon Kirjaan? Halusin opiskella nimenomaan Raamatun sisältöä ja tulkintaa. Olen ollut todella tyytyväinen opetuksen sisältöön. Opinnot antoivat mahdollisuuden päästä ihan Raamatun ytimeen.

Mitä opiskelit Isossa Kirjassa? Tein tutkinnon käytännön seurakuntatyöstä. Maisteritason tutkinnon tein eksegetiikan alueelta.

Mitä hyötyä opinnoistasi on tänään? Ennen kaikkea hyötyä on omalle kasvulleni kristittynä. Voin ymmärtää Raamattua syvemmin ja innostun sen lukemisesta yhä uudelleen. Työssäni siitä on apua esim. saarnan valmistelussa, ihmisten kohtaamisessa ja ylipäätään käytännön seurakuntatyössä.