Perhe ja seksuaaliaddiktio.jpg

22.–24.11. Keuruulla

AVAIMIA EHYEMPÄÄN TULEVAISUUTEEN

SISÄLTÖ

Seksuaaliaddiktio, riippuvuus, ei synny yhdessä yössä. Seksuaaliaddiktio ei niin ikään yleensä katoa yhdessä päivässä. Matkalle mahtuu monenlaista maisemaa haavoittavasta häpeästä jäytävään syyllisyyteen ja musertavasta epätoivosta fantasiamaailmassa elämiseen. Syyttävä sormi ei auta, ei myöskään seksuaaliaddiktion lakaiseminen maton alle. Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka. Hänen armonsa riittää, ja totuutensa vapauttaa silloinkin, kun me kääntäisimme päämme toisaalle.

Häpeää – haavoja – hattaraa: Perhe ja seksuaaliaddiktio-viikonloppu sisältää seksuaaliaddiktion juurille porautumista, perhetaustan ymmärtämistä ja trauman ja hyväksikäytön merkityksen hahmottamista. Viikonlopun aikana tarkastellaan puolisoiden häpeää, kipua ja molemminpuolisia rooleja hattaramaisen tyhjän, ja samalla syvästi avioliittoa haavoittavan seksuaaliaddiktion kierteessä. Tavoitteena ei ole etsiä syyllisiä, vaan löytää avaimia vapauteen, ehyempään tulevaisuuteen ja uuteen toivoon. Toipumisen matkaa tarkastellaan sekä käytännön askeleiden että sisäisen prosessin muodossa, keskittyen molempien puolisoiden eheytymiseen. Viikonlopun aikana myös korostetaan hengellisen yhteisön merkitystä, kutsua ja vastuuta hoitavana Jumalan perheenä, seksuaaliaddiktion haavoille lyömän perheen auttamiseksi.

Ulla Dahlen on paneutunut aiheeseen osana PhD työharjoitteluaan Yhdysvalloissa, jolloin hän työskenteli yhdessä yhden USA:n tunnetuimman asiantuntijan (Dr. Patrick Carnes) kouluttaman seksuaaliterapeutin kanssa. Viikonloppu soveltuu sielunhoitoterapeuteille, terapeuteille ja muille hengellisessä palvelutehtävässä toimiville perheiden ja puolisoiden rinnalla kulkijoille.

OPETTAJA

Opettajana on sielunhoitoterapian tohtori Ulla Dahlen (Ph.D. in Counselor Education and Supervision). Ulla on kokenut sielunhoitoterapian ammattilainen. Hän on opiskellut sielunhoitoa ja sen ohjausta Yhdysvalloissa. Ulla on toiminut myös pitkään sielunhoitoterapian opettajana sekä kotimaassa että lähetyskentillä. Hänen sydämellään on kehittää sielunhoidon opetusta seurakuntakentällä.

OHJELMA

Avaa ohjelma tästä.

HINTA

Opetus 81 €/hlö
ateriapaketti 43 €/hlö
ja majoitus 43 €/hlö. (1 hengen huoneen saa 20 € lisämaksusta.)

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

ILMOITTAUTUMINEN

Nettilomakkeella 8.11. mennessä.

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884