13.-14.10.

>>REFORMAATION RIITAISET PERILLISET

SISÄLTÖ

Viikonlopun aikana syvennytään uskonpuhdistuksen kiistoihin, mennään helluntailaisuuden alkulähteille ja tarkastellaan helluntailaisuuden ja luterilaisuuden välisiä kysymyksiä historian valossa. Historiasta päästään aina tähän päivään saakka ja pohditaan tämän päivän kristillisyyttä ja jopa kirkkokunnan oppien tärkeyden hiipumista jälkimodernissa maailmassa. Luvassa on siis kattava paketti opetusta, josta voimme oppia ja ammentaa tähän päivään sekä mielenkiintoisia keskusteluja alan rautaisten ammattilaisten johtamana.

Miksi asiat ovat näin, ja mikä on uskonpuhdistuksen seuraava askel?

Luentojen sisältöä:
- luterilaisten ja helluntailaisten välisten keskustelujen kysymykset
- kristillisyys nykykulttuurissa, jossa vahvat ideologiat ovat epäilyksen kohteena
- asenteet kirkkokuntien erityispiirteitä kohtaan ja kristittyjen yhteys
- Pyhän Hengen roolin löytyminen kirkkokuntien parissa

OHJELMA

Lataa viikonlopun ohjelma tästä.

OPETTAJAT

Tohtori Veli-Matti Kärkkäinen on kansainvälisesti tunnettu teologi ja useiden kirjojen ja artikkeleiden kirjoittaja.

Tohtori Miika Tolonen on tutkinut usean vuoden ajan kristillisyyttä jälkimodernissa maailmassa ja pyrkinyt osaltaan kehittelemään tähän kulttuuri-ilmastoon sopivaa merkityksellistä kristillisen elämän muotoa.

Apulaisrehtori Pasi Parkkila on osallistunut luterilaisten ja helluntailaisten keskusteluihin ja tuntee keskustelun aiheet ja haasteet.

M.A./Nuorisotoimintojen koordinaattori Tero Järventausta on opettanut vuosikausia seurakuntien istutuksesta ja pyrkinyt löytämään keinoja vastata seurakuntien nykyajassa kokemiin haasteisiin.

HINTA

Opetus 53 €/hlö + ateriat 28€ + majoitus 27€.
1 hengen huoneen saa lisämaksusta (20€) ja ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen on päättynyt.