SOUNDCHECK

>>HIO TAITOJASI PARHAASSA SEURASSA!

Juuri nyt voit hakea syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen!

Seurakuntamusiikin laaja kenttä tarvitsee monipuolisia osaajia. Viiden viikonlopun aikana pääset huippuosaajien kanssa pureutumaan seurakuntamusiikin hengellisiin, käytännöllisiin ja johtamisen osa-alueisiin. Samalla verkostoidut muiden seurakuntamusiikissa mukana olevien kanssa.

Odotamme että osaat jo laulaa tai soittaa, koska emme opettele soitinten soittoa. Koulutus on suunnattu seurakuntien musiikkityössä mukana oleville, omaa musiikkia tekeville ja seurakuntien ja musiikkiryhmien vastuuhenkilöille. SOUNDCHECK on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Parhaan oppimiskokemuksen saat kun osallistut kaikkiin viikonloppuihin! Viikonloput koostuvat mielenkiintoisista aihekokonaisuuksista luentomuodossa, sekä käytännön harjoituksista.

Jokainen viikonloppu on oma aineensa, josta saa kaksi opintopistettä. Kun on suorittanut viisi ainetta tehtävineen, saa kymmenen opintopisteen todistuksen musiikkikoulutus SOUNDCHECKistä.

Seurakunta: innosta ja lähetä musiikkivastuunkantajat mukaan koulutukseen! Uusia ja laajempia näköaloja musiikin saralla tarvitaan. Koulutus antaa mahdollisuuden kehittyä ja löytää uusia ideoita seurakuntamusiikkiin.

Tule koulutukseen koko tiimisi kanssa!

KOULUTUSJAKSOT JA SISÄLTÖ:

IWOR103 YLISTYS JA YLISTYKSEN JOHTAMINEN 13.–15.9.2019

Opettaja: Marianne Salminen

Kurssin aikana käsitellään ylistystä elämäntapana yksilöihmisen elämässä ja sitä, kuinka se ilmenee musiikin kautta seurakunnassa. Mitä ylistys on? Millainen asenne ylistäjällä on ylistykseen? Mitä kaikkea ylistyksenjohtaja joutuu kohtaamaan käytännön tasolla valmistellessaan jumalanpalveluksia? Lisäksi kurssilla käydään läpi ylistyksen teologiaa.

IWOR108 MUSIIKIN JOHTAMINEN 1.–3.11.2019

Opettaja: Piritta Poutala

Kurssin tavoitteena on oppia johtamaan musiikkiryhmiä musiikillisesti ja hengellisesti. Kurssin aikana perehdytään erilaisten musiikkiryhmien johtamiseen erityisesti seurakuntakontekstissa. Kurssi antaa valmiuksia bändien, kuorojen, lauluryhmien, jne. johtamiseen. Lisäksi kurssilta saa valmiuksia jumalanpalveluksen kokonaisvaltaisen musiikin kokoamiseen etukäteen. Kurssi antaa myös valmiuksia johtaa seurakunnan koko musiikkityötä.

 IWOR109 MUSIIKIN SOVITTAMINEN 24.–26.1.2020

Opettaja: Lasse Heikkilä

Kurssi keskittyy hengellisen musiikin ja erityisesti seurakuntamusiikin sovittamiseen. Kurssilta saa valmiuksia oppia sovittamaan musiikkia omalle kokoonpanolle, niin että se kuitenkin kunnioittaa kappaleen melodiaa, sanoja, rytmiä ja harmoniaa. Kurssilla on sekä teoriaopetusta että erilaisia harjoituksia pienryhmissä. Kurssin opetus on suunniteltu niin, että sillä on annettavaa sekä vähemmän musiikkia harrastaneelle kuin jo kauemmin musiikkia opiskelleellekin.

IWOR106 LAULUNKIRJOITUS 6. - 8.3.2020

Opettaja: Johanna Särkkälä

Kurssilla käsitellään laulunkirjoituksen prosessia ajatuksen tasolta viimeistelyyn asti. Mitkä asiat vaikuttavat lauluntekoprosessiin, mitä olisi hyvä ottaa huomioon. Erilaisia lähestymiskulmia lauluntekoon: sävellys, sanoittaminen ja sovitus sekä valitun kielen merkitys sekä käännöstekstit. Kurssin aikana pohditaan myös mitkä asiat tekstissä vaikuttavat tuotettavaan melodiaan ja sovitukseen. Ja mikä on tunnusomaista lauluntekstille verrattuna esimerkiksi runotekstiin.  

IWOR110 MUUSIKKO SEURAKUNNASSA 24.–26.4.2020

Opettaja: Nina Åström

Kurssin tavoitteena on harjoitella ja pohtia kristityn muusikon kysymyksiä muusikkona ja artistina olemisesta ja löytää omalle itselleen sopivia tapoja toteuttaa omaa muusikkouttaan kristittynä. Kurssina aikana pohditaan muusikon ja artistin uraa ja opitaan laittamaan sille hengellisiä ja musiikillisia tavoitteita. Kurssi antaa mahdollisuuden pohtia omaa kutsumustaan hengellisen musiikin parissa.

Katso myös miksausta käsittelevä SOUNDCHECK-viikonloppu kurssien puolelta.

OPETTAJAT

Nina Åström - FM filosofian maisteri, laulaja, lauluntekijä, evankelista, opettaja, mm. 14 soololevyä, Suomen euroviisuedustaja v. 2000.
Piritta Poutala - MuM musiikin maisteri, musiikkityön johtaja, laulaja, laulunopettaja, ylistyksenjohtaja, kuoronjohtaja
Lasse Heikkilä - Säveltäjä ja muusikko. Hän on säveltänyt messuja, musikaaleja ja kirjoittanut lukuisia hengellisiä ja yhteiskunta-aiheisia lauluja eri artisteille.
Johanna Särkkälä - Musiikkipedagogi (AMK), ylistyksenjohtaja, säveltäjä, tuottaja Karen Hagqvist - Teologian MA, tietojenkäsittelyn tradenomi, ylistyksenjohtaja, HSMry hallituksen jäsen
Marianne Salminen - Musiikkipedagogi (AMK), laulunkirjoittaja, ylistyksen johtaja.

SOUNDCHECK-koulutus toteutetaan yhteistyössä Helluntaiseurakuntien Musiikki ry.n kanssa.

HINTA

Opetus 102 €/jakso, ateriapaketti 43 €/jakso (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat ruokailut ja kahvit) ja majoitus 43 €/jakso.
1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä: 20 €/jakso.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutukseen ilmoittaudutaan nettilomakkeella viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin jakson alkua. Voit myös ilmoittautua kaikkiin jaksoihin kerralla.

LISÄTIEDUSTELUT

sari.vieltojarvi(a)isokirja.fi
040 750 2092