SOUNDCHECK saa jatkoa ensi syksynä!

>>HIO TAITOJASI PARHAASSA SEURASSA!

Seurakuntamusiikin laaja kenttä tarvitsee monipuolisia osaajia. Viiden viikonlopun aikana pääset huippuosaajien kanssa pureutumaan seurakuntamusiikin hengellisiin, käytännöllisiin ja johtamisen osa-alueisiin. Samalla verkostoidut muiden seurakuntamusiikissa mukana olevien kanssa.

Odotamme että osaat jo laulaa tai soittaa, koska emme opettele soitinten soittoa. Koulutus on suunnattu seurakuntien musiikkityössä mukana oleville, erityisesti seurakuntien ja musiikkiryhmien vastuuhenkilöille, mutta on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Parhaan oppimiskokemuksen saat kun osallistut kaikkiin viikonloppuihin! Tällöin saat myös suoritustodistuksen. Viikonloput koostuvat mielenkiintoisista aihekokonaisuuksista luentomuodossa, sekä käytännön harjoituksista.

Seurakunta: innosta ja lähetä musiikkivastuunkantajat mukaan koulutukseen! Uusia ja laajempia näköaloja musiikin saralla tarvitaan. Koulutus antaa mahdollisuuden kehittyä ja löytää uusia ideoita seurakuntamusiikkiin.

KOULUTUSJAKSOT JA SISÄLTÖ:

SOUNDCHECK tulee saamaan jatkoa syksyllä 2018!
Mukaan ovat tervetulleita sekä uudet, että jo ensimmäisessä koulutuksessa mukana olleet! Seuraa nettisivuja tulevista aiheista ja ajankohdista.

Luvassa käytännönläheistä opetusta ainakin erilaisten musiikkiryhmien johtamisesta, laulujen sovittamisesta sekä musiikin ja ylistyksen teologiasta. Tulossa myös miksaaukseen ja valotekniikkaan syventävä viikonloppu!

 

1. - 3.9.2017         Ylistys ja ylistyksen johtaminen - Arttu Koskenranta ja Atro Hietala

Opettajat: Arttu Koskenranta, sekä Atro ja Pauliina Hietala
Sisältö: Mitä ylistys oikeastaan on – pelkkä musiikkityyli vai elämäntapa?


3. - 5.11.2017        Teknologia ja tekniikka apuvälineenä

Opettajat: Juha Juurikkamäki, Teemu Sätilä, Miika Köykkä ja Karen Hagqvist

Sisältö: Mitä jokaisen seurakuntamuusikon pitää tietää äänentoistosta ja miksauksesta. Perjantai-illan aikana kasataan pieni äänentoistolaitteisto, sekä tehdään soundcheck. Lauantaina mennään biisi-ideasta biisiksi, levylle ja liveksi eli musiikin tekeminen tuottaminen ja esittäminen seurakuntakontekstissa. Sunnuntaina katsastetaan mitä musiikkiohjelmistoja voidaan musiikkityössä hyödyntää, sekä miten musiikkityö toimii seurakunnassa.
 

26. - 28.1.2018    Kommunikaatio, kommunikaatio, kommunikaatio

Opettajat: Nina Åström ja Piritta Poutala

Sisältö: Mitä on olla kristitty kommunikoija lavalla ja lavan ulkopuolella, mitä erilaisia näkökulmia on yleisön kohtaamisessa, taitotasossa, “oman jutun” löytämisessä, ongelmatilanteissa, julkisuudessa - mikä on kristityn esiintyjän elämän tasapaino ja miten se vaikuttaa työhön. Kursin toisessa osiossa mietitään ”Ohhoh, mitä tuli taas sanottua!?!” Seurakunnassa on niin monta mielipidettä musiikista kuin on ihmistäkin. Kuinka voin ottaa kaiken sen huomioon ja samalla johtaa seurakuntaa Jumalan läsnäoloon pakottamatta ketään? Onko se ylipäätään mahdollista? Kuinka otan palautetta vastaan ja kuinka annan sitä? Mikä merkitys ylistyksen-/musiikkijohtajalla on jumalanpalveluksen johtajan, puhujan, musiikkiryhmän, läsnä olevan seurakunnan ja Jumalan välillä?


9. - 11.3.2018       Muusikon optimaalinen vireystila - "flow", kristillinen psykoterapia ja rukous voimavaroina

Opettaja: Jyri Nissilä

Sisältö: Kärsitkö esiintymisjännityksestä? Vertailetko itseäsi muihin? Haaveiletko ”flow”-tilasta esiintymistilanteessa? Kurssilla pohditaan mm. levollisesta Jumala-suhteesta ja siunaavasta rukouksesta esiintymisjännitystä käsiteltäessä. Mielen ja kehon yli- ja alivireydestä, ”flow”-tilaan pääsemisestä. Tunnistamaan ja korvaamaan muusikkouteen liittyviä negatiivisia uskomuksia kuten ”En koskaan saa tätä menemään” tai ”Kukaan ei tykkää mun soitostani.” Miten saan erityisherkkyyteni palvelemaan parhaiten muusikkouttani.


13. - 15.4.2018     Laulunkirjoitus

Opettajat: Nina Åström ja Ossi Mäki-Reini

Sisältö: Laulunkirjoituksen prosessi ajatuksen tasolta viimeistelyyn asti. Mitkä asiat vaikuttavat lauluntekoprosessiin, mitä olisi hyvä ottaa huomioon. Erilaisia lähestymiskulmia lauluntekoon ja laulun sanomaan/tarkoitukseen - esim. julistava- ja ylistysmusiikki.

Ohjelma: Katso ohjelma tästä.

OPETTAJAT

Arttu Koskenranta - ylistyksenjohtaja, lauluntekijä mm. Iltamusic
Atro ja Pauliina Hietala - ylistyspastori, ylistyksenjohtaja mm. Bros&Sis
Juha Juurikkamäki - miksaaja
Teemu Sätilä - biisintekijä, artisti, mm. Hopesoundi
Miika Köykkä - tuottaja, musiikkiteknologi mm. Hopesoundi
Karen Hagqvist - teol.maisteriopiskelija, tietojenkäsittelyn tradenomi, it-vastaava
Nina Åström - FM filosofian maisteri, laulaja, lauluntekijä, evankelista, opettaja, mm. 14 soololevyä, Suomen euroviisuedustaja v. 2000
Piritta Poutala - MuM musiikin maisteri, musiikkityön johtaja, laulaja, laulunopettaja, ylistyksenjohtaja, kuoronjohtaja
Jyri Nissilä - MuM musiikin maisteri, kapellimestari, klarinetisti, kouluttaja, psykoterapiaopiskelija
Ossi Mäki-Reini - musiikkipedagogi, lauluntekijä, artisti mm. Pro Fide, Maksetut viulut, Miriam

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Helluntaiseurakuntien Musiikki ry.n kanssa

HINTA

Saat 10% alennusta, kun käyt kaikki viisi jaksoa! Alennus hyvitetään viimeisen jakson laskussa.

Opetus 99 €/jakso, ateriapaketti 40 €/jakso  (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat ruokailut ja kahvit) ja majoitus 40 €/jakso. Voit valita oman hintavaihtoehdon 3 päivää kestävässä yhdessä jaksossa. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä: 20 €/jakso.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutukseen ilmoittaudutaan nettilomakkeella viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin jakson alkua. Voit myös ilmoittautua kaikkiin jaksoihin kerralla.

LISÄTIEDUSTELUT

sari.vieltojarvi(a)isokirja.fi
040 750 2092