SOUNDCHECK paikkoja vapaana eri viikonlopuille ja vielä koko koulutukseenkin!

>>HIO TAITOJASI PARHAASSA SEURASSA!

Seurakuntamusiikin laaja kenttä tarvitsee monipuolisia osaajia. Viiden viikonlopun aikana pääset huippuosaajien kanssa pureutumaan seurakuntamusiikin hengellisiin, käytännöllisiin ja johtamisen osa-alueisiin. Samalla verkostoidut muiden seurakuntamusiikissa mukana olevien kanssa.

Odotamme että osaat jo laulaa tai soittaa, koska emme opettele soitinten soittoa. Koulutus on suunnattu seurakuntien musiikkityössä mukana oleville, omaa musiikkia tekeville ja seurakuntien ja musiikkiryhmien vastuuhenkilöille. SOUNDCHECK on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Parhaan oppimiskokemuksen saat kun osallistut kaikkiin viikonloppuihin! Viikonloput koostuvat mielenkiintoisista aihekokonaisuuksista luentomuodossa, sekä käytännön harjoituksista.

Jokainen viikonloppu on oma aineensa, josta saa kaksi opintopistettä. Kun on suorittanut viisi ainetta tehtävineen, saa kymmenen opintopisteen todistuksen musiikkikoulutus SOUNDCHECKistä.

Seurakunta: innosta ja lähetä musiikkivastuunkantajat mukaan koulutukseen! Uusia ja laajempia näköaloja musiikin saralla tarvitaan. Koulutus antaa mahdollisuuden kehittyä ja löytää uusia ideoita seurakuntamusiikkiin.

KOULUTUSJAKSOT JA SISÄLTÖ:

Alkavaan koulutukseen ovat tervetulleita sekä uudet, että jo ensimmäisessä koulutuksessa mukana olleet!

Luvassa käytännönläheistä opetusta erilaisten musiikkiryhmien johtamisesta, laulujen sovittamisesta sekä musiikin ja ylistyksen teologiasta. Tulossa myös miksaaukseen ja valotekniikkaan syventävä viikonloppu!

 

21. - 23.9.2018 Työkaluja muiden opettamiseen

Opettajat: Karen Hagqvist, Johanna Särkkälä
Sisältö: Worship Central Course, profetaalinen ylistys, musiikin teologia


23. - 25.11.2018 Musiikin johtaminen

Opettajat: Piritta Poutala
Sisältö: Ylistysbändin, musiikkiryhmän ja kuoron johtaminen musiikillisesti ja hengellisesti
 

25. - 27.1.2019 Musiikin sovittaminen

Ohjelma: Katso ohjelma tästä.

Opettajat: Lasse Heikkilä
Sisältö: Sovituksen teoria ja käytännön harjoituksia


8. - 10.3.2019 Äänentoisto seurakunnassa

Ohjelma: Katso ohjelma tästä.

Opettaja: Jarkko Makkonen, Pasi Virta
Sisältö: Seurakuntien äänentoistosta kiinnostuneille ja siinä mukana oleville. Kurssilla ei opeteta miksauksen alkeita, vaan pohditaan laajempaa äänentoiston kokonaisuutta seurakuntakontekstissa. Sisältää pohdintaa äänentoiston kaluston monipuolisesta ja tehokkaasta käytöstä paremman laadun tuottamiseksi. Myös tekniseen ja taiteelliseen osaamiseen kiinnitetään huomiota, kuten myös viestintään ja palveluasenteeseen. Koulutuksessa keskitytään myös äänenkuvan hahmottamiseen ja toteuttamiseen äänentoiston avulla. Siinä käsitellään eri musiikin genren huomioimista, musiikillisten toiveiden toteuttamista ja äänentoiston dynamiikkaa.


26. - 28.4.2019 Kristitty musiikintekijä lavalla ja lavan ulkopuolella

Ohjelma: Katso ohjelma tästä.

Opettajat: Nina Åström
Sisältö: Kristitty, taidollisuus ja omaksi itseksi tuleminen (oman genren löytyminen)

  • Mikä on kristityn muusikon/laulajan perusidentiteetti, miltä pohjalta ponnistamme?

  • Taidollisuus: mihin taitoa tarvitaan, miten sitä käytetään?

  • Miten tulen omaksi itsekseni, mikä on “minun juttuni”? Mitä se merkitsee minulle ja muille?
     
    Työskentelytapa on kertova, keskustelut ja demonstroinnit ovat tärkeä osa opetusta. Tavoitteena on antaa osallistujille työkaluja arvioida omaa tekemistäänsä ja sen suuntaa, pohdinnan kautta avata suurempia näköaloja ja suurempaa ymmärtämistä siitä mitä on olla kristitty kommunikoija niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

OPETTAJAT

Karen Hagqvist - MA teologian maisteri, tietojenkäsittelyn tradenomi, ylistyksenjohtaja, HSMry hallituksen jäsen
Nina Åström - FM filosofian maisteri, laulaja, lauluntekijä, evankelista, opettaja, mm. 14 soololevyä, Suomen euroviisuedustaja v. 2000
Piritta Poutala - MuM musiikin maisteri, musiikkityön johtaja, laulaja, laulunopettaja, ylistyksenjohtaja, kuoronjohtaja
Lasse Heikkilä - Säveltäjä ja muusikko. Hän on säveltänyt messuja, musikaaleja ja kirjoittanut lukuisia hengellisiä ja yhteiskunta-aiheisia lauluja eri artisteille.
Johanna Särkkälä - Musiikkipedagogi (AMK), ylistyksenjohtaja, säveltäjä, tuottaja Jarkko Makkonen, tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööri (AMK), monipuolinen kokemus seurakuntien äänimiksauksesta ja äänituotannon esimiestehtävistä. Pasi Virta - elektroniikka- ja automaatioasentaja, koneenhoitaja, 20 vuoden kokemus äänimiksauksesta monissa eri seurakunnissa ja tapahtumissa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Helluntaiseurakuntien Musiikki ry.n kanssa

HINTA

Opetus 102 €/jakso, ateriapaketti 42 €/jakso  (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat ruokailut ja kahvit) ja majoitus 42 €/jakso. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä: 20 €/jakso.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutukseen ilmoittaudutaan nettilomakkeella viimeistään 2 viikkoa ennen kunkin jakson alkua. Voit myös ilmoittautua kaikkiin jaksoihin kerralla.

LISÄTIEDUSTELUT

sari.vieltojarvi(a)isokirja.fi
040 750 2092