bannerit.jpg

20.-22.9.
KEURUULLA

KURSSI PERUTTU.

>> VIIKONLOPPU SINULLE, JOKA OLET MENETTÄNYT LÄHEISESI TAI RAKKAASI.

Suru riisuu, suru rakentaa. Surun pysäyttämästä voit selviytyä. Jokainen meistä on yksilö ja käsittelee sekä kokee tunteet eri tavoin. Surun käsittelyssä on eri vaiheita ja työstämiseen voit tarvita työkaluja. Tämä viikonloppu voi auttaa niissä.

SISÄLTÖ

Viikonlopussa saat käytännön neuvoja tai apua kuinka järjestellä hautausjärjestelyt, perunkirjoitukset yms. Luennoilla käsitellään kuinka selviytyä näistä arjen haasteista, kun itse on surun murtumana. Surua käsitellään niin yksilön kuin perheenjäsenten näkökulmasta. Et jää yksin surusi kanssa. Toivoa on koska Kristus on voittanut kuoleman.

Kokemuspuheenvuoro tuo henkilökohtaisesti esille puolison menettämisen surun. Viikonlopussa aiheita käsitellään luottamuksellisesti. Et ole yksin surusi kanssa. Meitä on muitakin.

OPETTAJAT

Tuula Parkkila
Terapeuttinen sielunhoitaja 

“Olen maalaistalon tytär Hämeestä. Leipätyöni olen tehnyt opettajana Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Nykyään nautin elämästäni eläkeläisenä. Rakastan laulamista, ja musiikilla onkin ollut suuri osa elämässäni. Musiikki on ollut hoitava elementti myös omassa surutyössäni. Olen menettänyt molemmat vanhempani vain puolentoista vuoden sisään. Menetyksenä koen myös monia sellaisia asioita, joista yleensä ei puhuta, esimerkiksi oman jälkikasvun puuttuminen. Itkut ja surut täytyy surra pois ja käydä ne omilla tavoillaan lävitse. Joskus myös toteutumattomat unelmat tai saavuttamattomat saavutukset pitää surra läpi.

Kuitenkin kaiken keskellä ja kaiken jälkeen Herra tekee uutta. Koen Raamatun jakeiden lohduttavan minua usein, esimerkiksi Jes. 43:19. Emme ole yksin surumme kanssa. Yhteisessä seminaarissa koemme vertaistukea ja lohdutusta, mutta nostamme katseemme myös eteenpäin kohti tulevaisuutta ja toivoa. Seminaarilaiset saavat mukaansa myös tietoa käytännön asioiden hoidosta surun kohdatessa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!“

Pirjo Metsälä
RE-sielunhoitoterapeutti

“Elämäni aikana olen ollut monessa ammatissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tällä hetkellä olen seurakuntapastorina sekä teen sielunhoitoterapeutin työtä.  Opiskelen työnohjaajaksi työni ohessa. Yli kymmenen vuotta lähetystyössä opetti kohtaamaan monenlaisia suremistapoja ja menetyksien kohtaamista eri kulttuurienkin keskellä. Omassa elämässäni iso menetys oli kun isä nukkui pois loppuvuonna 2014. Olin ollut isän tyttö. Samalla kävin toista isoa menetystä läpi elämässäni.  Yhtäkkiä elämässäni oli kaksi asiaa mitä jouduin käsittelemään. Tuossa tilanteessa iso apu oli että sain käydä menetyksiäni läpi toisen ihmisen kanssa. Elämääni löytyi kuuntelija joka kuunteli, kun itkin kipujani. Tämä auttoi surutyössäni ja kuuntelijan kanssa keskusteleminen helpotti pääsemään surun läpi.

Koin todeksi, että suru puolittuu jakamalla.

Minun nk. voimajakeeni löytyy Ps 23:4: “Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa en minä pelkää mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.”

Haluan, että jaamme surujamme ja opimme toistemme kokemuksista.”

OHJELMA

Avaa ohjelma tästä.

HINTA

Opetus 81€/hlö
ateriapaketti 47 €/hlö (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat kahvit ja ruokailut)
ja majoitus 43 €/hlö. (1 hengen huoneen saa 20 € lisämaksusta.)

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

ILMOITTAUTUMINEN

Nettilomakkeella 6.9. mennessä.

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884