traditiobanneri.jpg

26.–27.4.2019 KURSSI PERUTTU

Mitä aikamme uskova voi oppia kristillisestä historiasta?


SISÄLTÖ

Millaisia tuoreita näkökulmia nykykristillisyyteen voidaan löytää 2000-vuotisesta kristillisestä traditiosta? Mitä satavuotias helluntailiike voisi oppia vanhemmilta kirkoilta? Tässä seminaarissa pyritään vastaamaan näihin kysymyksiin. Seminaari tähtää käytännönläheisyyteen: alustusten, arvioinnin ja yhteisen työstön kautta pyritään soveltamaan vanhempaa kristillistä ajattelua ja käytäntöä realistisella tavalla nykyiseen seurakuntaelämään.

Suomessa on pitkään voitu olettaa, että kristillinen usko on yhteiskunnassa enemmistöroolissa. Maailmankatsomuksellinen pluralismi on kuitenkin enenevässä määrin todellisuutta ja näin ollen nykykristillisyys elää tältä osin vastaavanlaisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa kuin ensimmäisten vuosisatojen seurakunnat. Millaisia mielekkäitä muotoja kristinusko voisi saada vähemmistötilanteessa? Yllättäen vanhempi kristillinen traditio saattaa olla luultua ajankohtaisempi.Voisiko nykyisiä herätysliikkeitä vanhempi kristillinen perinne eli traditio opettaa jotain nykykristityille?


OPETTAJAT

Jarkko Lindqvist on Tampereen helluntaiseurakunnan seurakuntapastori ja nuorisotyön johtaja. Hän kantaa vastuuta myös Suomen helluntailiikkeen valtakunnallisessa nuorisotyössä. Lindqvistillä on tutkinto graafiselta alalta (Tredu), teologiasta (IK-opisto/University of Wales MTh) ja johtamisesta (Hamk). Seminaarissa Lindqvist käsittelee aihetta vapaiden suuntien ja erityisesti helluntailiikkeen näkökulmasta. Mitä erityisesti itäisen vanhan kristillisyyden löytöjä helluntailaisuus pitää ja on pitänyt tärkeinä? Mistä nämä juontavat juurensa? Mikä yhdistää helluntailaista uskovaa itäisen kirkon kirkkoisien uskoon? Millaista käsitystä Pyhän Hengen toiminnasta ja rukouksesta itäiset kirkkoisät edustivat? Mitä hengellisiä löytöjä ja vastauksia tämän päivän kysymyksiin nykyajan kristitty voi löytää kristinuskon historiasta?

Vesa Kallinen on sipoolainen käytännöllisen teologian jatko-opiskelija (UK), jota kiehtoo vanhan ja uuden jumalanpalvelusperinteen yhdistäminen.  Ennen nykyisiä opintojaan (katekeesi ja kristillinen kasvatus), hän työskenteli Fidan palveluksessa. Aiemmin Kallinen on opiskellut Isossa Kirjassa ja brittiläisessä helluntailaisessa Regents Theological Collegessa, sekä suorittanut myös kaupallisia tutkintoja. Kallisen luennolla esitellään vuosituhantisen jumalanpalvelusperinteen parhaita ulottuvaisuuksia ja sen nykysovelluksia eri uskonyhteisöissä. Luennon tärkein osa on sen pohtiminen, että mitä antamista liturgisella jumalanpalvelustraditiolla ja sen luovalla soveltamisella olisi helluntailaiseen jumalanpalveluselämään ja hengellisyyteen. 

Miika Tolonen toimii opettajana IK-opistossa. Hän on tutustunut monenlaisiin kirkkoihin ja kristillisiin yhteisöihin eri puolilla maailmaa. Koulutukseltaan Tolonen on suurperheen isä ja teologi (TT Åbo akademi, MA Fuller Seminary, BA IK-opisto/Global University). Tolosen johdantoluennolla tutustutaan kristillisen tradition käsitteeseen ja nykykristillisyyden moninaisuuteen. 


OHJELMA

Katso ohjelma täältä.

HINTA

Osallistumismaksu 57 €/hlö, ateriapaketti 37€/hlö (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat kahvit ja ruokailut) ja majoitus 30€/hlö.

1 hengen huoneen saa lisämaksusta (20€) ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun. Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

Tiedustele tarvittaessa osamaksun mahdollisuutta.

ILMOITTAUTUMINEN

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884