Vaikea vanhemmuus_banneri.jpg

25.–26.10 HELSINGISSÄ

Miten välitän kristillistä uskoa lapsilleni tasapainoisesti ja pakottamatta? Miten teini-ikäisen usko eroaa lapsen ja aikuisen uskosta? Miten yhteiskunnan käsitykset seksuaalisuudesta ja sukupuolesta vaikuttavat nuoriin? Miten kasvatan lapseni käsittelemään viisaasti vapauttaan maailmassa, jossa kaikki on tarjolla? 

Koitpa vanhemmuuden vaikeaksi tai helpoksi, ensimmäinen Vaikea vanhemmuus -kurssi on kohdennettu erityisesti vanhemmille, joiden lapset lähestyvät murros- ja teini-ikää tai ovat sen jo saavuttaneet. Kurssi on avoin myös nuorten kanssa työskenteleville ja kaikille kiinnostuneille. Kurssi keskittyy erityisesti haasteisiin ja paineisiin, joita nykykulttuuri kohdistaa perheisiin.

OPETTAJAT

52008336_533288230493270_673315589132910592_n.jpg

Matti Kankaanniemi

Matti Kankaanniemi on psykologiaan perehtynyt teologi, kirjailija ja toimitusjohtaja. Hän toimi useita vuosia nuorisopastorina ja Fifteen-leirien opettajana. Miehen luennointi perustuu tukevasti tutkimukseen ja ronskiin huumoriin. Kahden kouluikäisen lapsen isä kutsuu itseään "neuvottelevan kompromissivanhemmuuden äänenkannattajaksi".

Elli Meklin.jpg

Elli Meklin

Luokanopettajana ja nuoriso- ja perhepastorina toiminut Elli Meklin on nykyään ratkaisukeskeinen perheterapeutti, jonka työ sisältää myös työnohjausta, kouluttamista ja kirjoittamista. Kolmen lapsen äiti ja viiden isoäiti on intohimoisen kiinnostunut kasvatuksesta. Hän puhuu mielellään ihmissuhteista, sillä ”ihminen menee rikki ihmissuhteissa ja paranee niissä”.

AIHEET JA AIKATAULU

  • Miten opetan lastani hanskamaan vapauttaan ja vastuutaan globaalissa maailmassa?

  • Miten rakennan lapseni itsetuntoa ja pystyvyyttä ja ennaltaehkäisen syrjäytymistä?

  • Lapsen uskon kehitys: siirrämmekö jälkikasvulle uskon ydintä vai kristillistä kulttuuria?

  • Avoliitosta homoseksuaalisuuteen: kun lapsen parisuhde ei noudata perinteistä kaavaa

Klikkaa aikataulu auki tästä.

HINTA

Osallistumismaksu 69 €/hlö.

Maksu sisältää opetuksen ja kahvitarjoilut. Omakustanteinen lounas syödään jossakin lähialueen ravintoloista.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

PAIKKA

Seminaari järjestetään Helsingin IK-opistolla, osoitteessa Pulttitie 13 (kolmas kerros). Opiston ulko-ovi löytyy Suomen Diakoniaopiston sisäänkäynnin ja porttikongin vasemmalta puolelta.

Opisto sijaitsee Roihupellon teollisuusalueella n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 10 minuuttia opistolle. Myös busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta. Pulttitiellä on viikonloppuisin runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

HUOM. Opiston ulko-ovi on yleensä lukossa. Sisään pääset soittamalla IK-opiston summeria. Jos olet reilusti myöhässä, ilmoita arvioitu saapumisaikasi vastaavalle opettajalle Lari Launoselle.

MAJOITTUMINEN

Helsingin IK-opistolla on opiskelijoiden käytössä asuntolakaksio, jossa voi tilanteesta riippuen majoittua 2–3 henkilöä. Yöpymisen hinta on 27 € omilla lakanoilla. Lisätiedustelut Lari Launoselta: lari.launonen@isokirja.fi.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu! Ilmoittaudu viimeistään 23.10 mennessä.
Maksimiosallistujamäärä on 40 henkeä. Varaa siis paikkasi ajoissa!

 

LISÄTIEDUSTELUT

Lari Launonen, IK-opisto Helsingin vastaava opettaja (kurssien sisältö, majoittuminen, tilat)
lari.launonen@isokirja.fi 
050 4383 803

Tiina Arvola, kurssisihteeri (laskutus, osallistuminen)
seminaarisihteeri@isokirja.fi
040 732 1884