symposiumi.jpg

22. - 24.3.2019 KEURUULLA
 

SISÄLTÖ

Symposiumin teemana on ”Helluntailainen Raamattu: näkökulmia tulkinnasta”. Ohjelma koostuu esitelmistä ja niitä seuraavasta johdetusta keskustelusta. Esitykset tulevat alansa huippuosaajilta ja ovat tutkimusartikkeleita. Asiantuntijoiden lisäksi symposiumiin osallistujilta ei vaadita esiteltäviin aiheisiin perehtyneisyyttä eikä alan huippuosaamista.

Esitelmät ja niistä käytävä keskustelu on viitekehykseltään ja eetokseltaan akateemista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että painotus on tunnustuksellisuuden sijasta enemmän kuvaileva, analysoiva ja toteava. Koska lähtökohtana on poikkitieteellinen tulokulma, pyritään erityisalaspesifit ilmaukset esittämään selventäen. Toisaalta tieteellinen yleiskieli on sallittua ja suotavaa.

 Esitelmät toimitetaan sähköisesti, artikkelimuodossa (joko valmiina tai prototekstinä) symposiumin osallistujille kaksi viikkoa ennen varsinaista tapahtumaa.

Symposiumi sopii sisällöltään erinomaisesti pastoreille, teologeille, seurakuntien työntekijöille sekä muille asiasta kiinnostuneille.

ESITELMÄT

Tuomas Havukainen, "Joka katsoo naista himoiten - vuorisaarna helluntailaisessa raamatuntulkinnassa”

Markus Mäenpää, "Väkivalta, Raamattu ja helluntailainen tulkinta"

Sanna Urvas, "Helluntaiteologian kontekstualisoitumisprosessien tutkimus. Mitä se on ja millä työkaluilla? Kaksi tapaustutkimusta."

Leena Hartus, "Helluntailaisuus ja raamatunkäännökset"

Matti Kankaanniemi, "Jordan Peterson, Carl Jung ja helluntailainen raamatuntulkinta" 

OHJELMA

Tutustu ohjelmaan tästä.

HINTA

Osallistumismaksu 35€/hlö
ateriapaketti 43€/hlö (sis. kaikki ohjelmaan kuuluvat kahvit ja ruokailut)
ja majoitus 43€/hlö.

1 hengen huoneen saa lisämaksusta (20€) ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom! Kurssin hinta sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun. Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

Tiedustele tarvittaessa osamaksun mahdollisuutta.

ILMOITTAUTUMINEN

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(a)isokirja.fi
040 732 1884