Avatar

NYT MYÖS HELSINGISSÄ

IK-opiston Helsingin kampus starttasi toimintansa syksyllä 2017 Itä-Helsingissä. Fida Internationalin yhteydessä sijaitsevalla Helsingin kampuksella päivittäinen lähiopiskelu tapahtuu pääasiassa kello 8:00-13:00 välillä. Myös Helsingissä täyspäiväisesti opiskelevat saavat Kelan opintotukea ja voivat hakea opiston stipendiä tai opintoseteliä opintojen rahoittamiseen.

LÄHIOPISKELU 2019-2020

Helsingin kampuksella on pyörinyt tähän mennessä lukukaudesta riippuen FolLOW-opetuslapseuskoulu, CORE 1 -linja tai englanninkielinen CORE EN. Huomaa, että hakijamäärän ollessa pieni vain kaksi tai yksi näistä linjoista alkaa. Jos olet valmis hakemaan myös jollekin toiselle linjalle sen varalta jos ykkösvaihtoehtosi jää toteutumatta, mainitse tämä jo hakulomakkeessa.

Syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa Helsingissä alkoi myös toisen ja kolmannen vuoden opintolinja CORE 2. Tämä linja on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat jo tehneet alkuvaiheen opintoja IK-opistossa tai teologisia opintoja jossain muualla. Alphacrucis-yliopiston tarjoamaan Bachelor of Ministry -tutkintoon vaaditaan myös ensimmäisen vuoden opinnot, mutta IK-opiston tutkintoon tähtäävä voi tilanteesta riippuen osallistua linjan opetukseen.

KURSSIT

Lähiopiskelun lisäksi Helsingin kampuksella järjestetään useita viikonloppukursseja. Katso tulevat kurssit täältä.

CORE MONIMUOTO

Opistolta on tiedusteltu usein mahdollisuutta opiskella "oman arjen ehdoilla". Monet päivätyössä käyvät ja muut kiireistä arkea elävät ihmisetkin haluaisivat löytää aikaa opinnoille. Tähän tarpeeseen on luotu CORE MONIMUOTO. Se mahdollistaa opiston ensimmäisen vuoden aineiden opiskelun viikonloppupainotteisesti tai osallistumalla vain yhdelle kurssille tiettynä arkipäivänä viikossa. Lue lisää täältä.

MAJOITTUMINEN

Helsingin kampuksella ei ole isoa asuntolaa kuten Keuruulla, mutta opiskelijoiden käytössä on samassa rakennuksessa asuntolakaksio jossa on sängyt 2-3 hengelle. Asunnossa on WC ja suihku sekä normaalisti varusteltu keittiö (kurssilaiset voivat säilyttää eväitään jääkaapissa).

Viikonloppukurssille osallistuva voi tiedustella yöpaikkaa etukäteen kampuksen vastaavalta opettajalta. Majoittuminen maksaa 39€ (27€ omilla lakanoilla). Majoittujien tulee olla samaa sukupuolta kuin asunnossa vakituisesti asuvat opiskelijat, jos joku heistä on paikalla (toistaiseksi naisia). Huokeita hotellihuoneita Helsingin alueelta kannattaa selata hakupalveluista kuten Momondo.fi tai Booking.com.

SAAPUMINEN

Helsingin IK-opisto sijaitsee Fida Internationalin rakennuksessa Roihupellon teollisuusalueella noin 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Osoite on Pulttitie 13. Opistolle pääsee kätevästi sekä metrolla että bussilla. Lähin metroasema on Siilitiellä (katso tästä suorin kävelyreitti Siilitien asemalta opistolle). Busseilla 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät HSL:n reittioppaasta (https://www.reittiopas.fi/). Ilmaista paikoitustilaa Pulttitiellä on reilusti iltaisin ja viikonloppuisin. Myös osoitteesta Tulppatie 5 löytyy suuri, ilmainen parkkialue.

Huomioi, että opiston ulko-ovi on pääsääntöisesti lukossa. Pääset sisään soittamalla IK-opiston summeria, joka yhdistyy ovipuhelimeen. Viikonloppukursseilla summeri on toiminnassa viimeistään puoli tuntia ennen kurssin alkua. Jos summeri ei jostain syystä toimi, voit myös soittaa ovipuhelimen numeroon 040 7500742. Jos saavut tätä aikaisemmin, tiedota vastaavaa opettajaa. Muina aikoina ovipuhelin on yleensä kiinni. Vierailuista tulee sopia vastaavan opettajan kanssa.

YHTEYSTIEDOT

Lari Launonen, Helsingin kampuksen vastaava opettaja
lari.launonen(at)isokirja.fi
050 4383 803

Helsingin kampuksen käynti- ja postiosoitteet löytyvät täältä.