testamenttibanneri.jpg

Testamenttilahjoitus Isolle Kirjalle

Iso Kirja ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää helluntaiseurakuntien koulutus- ja nuorisotoimintaa ylläpitämällä helluntaiseurakuntien kansanopistoa --. Yhdistys on myös oikeutettu vastaanottamaan kaikenlaatuisia lahjoituksia ja testamentteja.” (Yhdistyksen säännöt § 3)

IK-opisto on palvellut seurakuntia jo 65 vuotta. 1990-luvun alkupuolella opisto muutti Keuruulle, jossa se on toiminut vuodesta 1995 alkaen myös kansanopistona. Vuonna 2017 opisto sai opetuksen järjestämisluvan myös Helsinkiin, jossa avattiin syksyllä 2017 uusi toimipiste sisarjärjestö Fida International ry:n tiloissa. Isosta Kirjasta on vuosien aikaan valmistunut satoja opiskelijoita, jotka palvelevat nyt seurakuntatyössä, lapsi- ja nuorisotyössä sekä lähetys- ja kehitysyhteistyössä eri puolilla maailmaa.

Testamenttilahjoitukset ovat opiston historian aikana olleet merkittävä tuki sen toiminnalle. Ne ovat saattaneet olla tavaralahjoituksia, osakehuoneistoja tai metsätiloja. Vuonna 2017 Iso Kirja ry sai historiansa tähän asti merkittävimmän testamenttilahjoituksen, kun Alli ja Paavo Markkasen kolme metsätilaa myytiin heidän perustamansa stipendirahaston hyväksi. IK-opiston opiskelijoilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus hakea stipendiä rahastosta, jonka pääoma on noin 430 000 euroa.

Yksi suuria tulevaisuuden haasteitamme on suuren kiinteistömassamme ylläpito ja kunnostus luonnonkauniilla alueellamme Keuruun Pohjoisjärven rannalla. Kyseessä on miljoonaluokan kokonaishanke, johon myös testamenttilahjoitukset ovat tervetulleita.

Testamenttilahjoitus on tahdonilmaus

Testamentti eli jälkisäädös ilmaisee lahjoittajan viimeisen tahdon ja varmistaa myös sen täyttymisen. Omaisuuden tai osan omaisuutta (vaikkapa arvoesineen) voi testamentata myös yleishyödylliseen tarkoitukseen. Yleishyödyllisten yhteisöjen ei tarvitse maksaa testamentilla saamastaan perinnöstä perintöveroa.

Testamentti kannattaa tehdä ajoissa, ja sitä voi myös muuttaa olosuhteiden muuttuessa.

Hyvää yleistietoa testamentista löytyy nettisivuilta: www.hyvatestamentti.fi.

 

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI

Jos olet kiinnostunut tekemään testamenttilahjoituksen Isolle Kirjalle, jätä yhteystietosi, niin kerromme lisää: