COREbanneri.jpg


>>> SUORITA RAAMATTUOPINTOJA VIIKONLOPPUISIN!

CORE MONIMUOTO on uusi tapa opiskella IK-opistossa oman arjen ehdoilla. Opiskelumuoto on räätälöity työssäkäyville, kotiäideille ja -isille, CORE TELLUS -linjalle aikoville sekä muille, joilta päätoiminen opiskelu ei syystä tai toisesta onnistu. 

CORE MONIMUOTO -opinnoissa voit suorittaa IK-opiston ensimmäisen lukuvuoden kursseja osallistumalla viikonloppuopetukseen. Vaihtoehtoisesti voit tulla istumaan CORE 1 lähiopiskelijoiden kanssa vain tietyn kurssin luennoille yhtenä arkipäivänä viikoittain syksyn tai kevään ajaksi. Voit suorittaa kursseja siinä tahdissa ja järjestyksessä kuin itse haluat (HUOM. katso alta THE201 Kristillinen etiikka -kurssia koskeva poikkeus).

CORE MONIMUOTO sopii lisäkoulutusta etsiville seurakuntatyön tekijöille, solunjohtajille ja kenelle tahansa, joka haluaa vahvistaa omaa raamatuntuntemustaan ja kristillistä maailmankuvaa, kehittää ammattitaitoaan seurakuntatyössä ja haastaa omia näkemyksiään. Se myös tarjoaa mahdollisuuden kokeilla opiskelemista ennen lähiopiskelijaksi ilmoittautumista. Voit tehdä monimuoto-opintoja osana IK-opiston tutkintoa tai Alphacrucis-yliopiston tutkintoa.

CORE MONIMUOTO -opinnot alkoivat syksyllä 2018 Helsingin IK-opistossa (toistaiseksi niitä ei tarjota Keuruulla). Voit kuitenkin hypätä mukaan viikonloppuopintoihin missä vaiheessa tahansa tai osallistua vaikkapa vain yhdelle kurssille.

SYKSY 2019

BIB102 Johdanto Vanhaan Testamenttiin

Uusi testamentti perustuu Israelin Kirjoituksiin eikä kristinuskoa voi irroittaa sen juutalaisista juurista. Kurssi antaa selkeän kokonaiskuvan Vanhan testamentin teologiasta ja muinaisen Israelin historiasta. Vanhan testamentin sisällön ohella opetuksessa käydään läpi tekstien syntyhistoriaa ja paneudutaan siihen, miten Jumalan ilmoitus avautuu historiaan sitoutuneen tekstin kautta. Tästä rakentuu vahva kuva koko kristillisen teologian perustasta, Kristuksesta, pelastuksesta ja seurakunnan olemuksesta. Vanhan testamentin kirjoitusten synnyn ymmärtäminen ja niiden merkityksen rakentuminen Israelin kansan historiassa auttaa näkemään Jumalan sanan merkityksen myös tämän ajan seurakunnan elämässä.
Tervetuloa opiskelemaan Vanhaa testamenttia!

Kurssin virallisesti suorittavat opiskelijat (kuten IK-opiston ja Alphacrucis-yliopiston tutkintoja opiskelevat) tekevät myös kurssin arvioitavat tehtävät.

Opetusviikonloput 4.–5.10, 18.–19.10, 1.–2.11.

KLIKKAA AUKI KURSSIN AIKATAULU TÄSTÄ

Sanna+Urvas.jpg

Sanna Urvas

Johdanto Vanhaan testamenttiin -kurssin opettajana toimii teologian maisteri Sanna Urvas. Hän on suurperheen äiti, freelance/freestyle teologi-taiteilija-opettaja, joka osallistuu teologian vääntämiseen väitöskirjatyön parissa Helsingin yliopistolla. Hän toimii tuntiopettajana IK-opistolla Helsingissä ja kiertelee maailmalla erinäköisissä lähetystyöhön liittyvissä projekteissa. Urvas tunnetaan taitavana ja intohimoisena pedagogina.


VIIKONLOPPUKURSSIT

CORE MONIMUOTO –opinnoissa voit suorittaa muutaman vuoden aikana samat kurssit, joita opiskellaan IK-opiston lähiopetuksen ensimmäisenä vuotena . Yksi monimuotokurssi kestää kolme viikonloppua (perjantai-ilta ja lauantaipäivä). Jokaisena syys- ja kevätlukukautena opetetaan 1-2 kurssia. Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen ja ne laskutetaan erikseen. Kurssille voi osallistua, vaikkei aikoisi suorittaa muita kursseja. Viikonloppukurssien vaihtoehtona on tulla istumaan lähiopiskelijoiden kanssa tietyn kurssin/kurssien luennoille tiettynä arkipäivänä viikoittain syksyn tai kevään ajaksi.

CORE MONIMUOTO -opintoihin kuuluu kahdeksan kurssia. Niitä tarjotaan mahdollisuuksista riippuen niin, että kaikkien kurssien suorittamiseen tähtääville opiskelijoille pyritään tarjoamaan jokaisena lukukautena yksi uusi kurssi. Monimuoto-opintoihin voi kuitenkin hypätä mukaan milloin vain!

 • THE101 Kristillinen maailmankuva (syksy 2018)

 • BIB102 Johdanto Vanhaan Testamenttiin (syksy 2019)

 • MIN101 Johdanto pastoraalityöhön

 • RES101 Johdanto tieteelliseen kirjoittamiseen ja tutkimukseen

 • BIB103 Johdanto Uuteen Testamenttiin (kevät 2019)

 • MIN102 Kristillinen hengellisyys

 • HIS101 Kristinuskon historia

 • THE201 Kristillinen etiikka (osallistuminen edellyttää, että kurssi THE101 Kristillinen maailmankuva on suoritettu)

HINTA

Yhden kurssin hinta on 330 €. Hintaan sisältyy:

 • Opetus (36h) ja opetusmateriaalit

 • kahvitarjoilut

 • Moodle-tunnukset ja pääsy kurssin Moodle-ympäristöön

 • palaute ja ohjaus tehtävissä

 • IK-opiston opinto-ohjaus

Jos kurssin sisällyttää Alphacrucis-yliopiston validoimaan Bachelor of Ministry –tutkintoon, lisätään kurssiin Alphacrucis-yliopiston lisämaksu 80€.

PAIKKA

CORE MONIMUOTO järjestetään Helsingin IK-opistossa. Yöpymismahdollisuutta voi tiedustella vastaavalta opettajalta lari.launonen(at)isokirja.fi.

Helsingin IK-opiston käyntiosoite on Pulttitie 13 (kolmas kerros). Opistolle pääsee kätevästi metrolla, bussilla tai omalla autolla. Opisto sijaitsee n. 1,5 km päässä Itäkeskuksesta. Lähin metroasema on Siilitiellä, josta kävelee noin 15 minuuttia opistolle. Myös esim. busseilla 80, 550 ja 58 pääsee lähelle opistoa. Ajankohtaisimmat kulkuyhteydet Pulttitielle selviävät käyttämällä HSL:n reittiopasta.

Viikonloppuisin Pulttitiellä on hyvin ilmaista parkkitilaa. Lisäksi iso ilmainen 24h parkkialue löytyy osoitteesta Tulppatie 5.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumisaikaa jatkettu! Voit hakea aina kurssin alkuun asti.

LISÄTIEDOT

Lari Launonen, Helsingin kampuksen vastaava opettaja, Core monimuoto -linjan vastaava opettaja
lari.launonen(at)isokirja.fi
050 4383 803