koulutusaskel.jpg

FolLOW on kokonaisvaltaisen kasvun paikka kohti kypsää kristillisyyttä. Kypsä kristitty on emotionaalisesti tasapainoinen ihminen, jonka rakkaus Jumalaan ja lähimmäisiin ilmenee vastuullisena elämäntapana. Kypsä kristitty on myös mieleltään terävä. Hän tuntee hyvin Raamattua ja kristillistä teologiaa ja kykenee arvioimaan elämäänsä ja nykykulttuuria kriittisesti niiden valossa.

Seuraava lukukausi 14.8.2018 - 18.12.2018

SISÄLTÖ

Jeesuksen kehotuksen mukaan FolLOW opettaa rakastamaan Jumalaa koko sydämestämme sekä lähimmäistä niin kuin itseämme. Koko sydämestä. Kaikella ymmärryksellä.

Rakkaus Jumalaan ilmenee kokonaisvaltaisena elämäntapana, johon kuuluu esimerkiksisi säännöllinen rukouselämä, Raamatun tutkiskelu sekä seurakuntayhteys. FolLOW:ssa löydämme ja käytämme yhdessä omia lahjojamme sekä opimme myös kristinuskon älyllisiä perusteita. Kokonaisuudessaan kristillinen elämä kysyykin käytännöllistä viisautta eli Jumalan tahdon arvioimista eri kysymyksissä.

OPPIMISYMPÄRISTÖ

FolLOW on intensiivinen yhden lukukauden kokonaisuus, joka toteutuu sekä Suomessa että ulkomailla. Missiomatkat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden harjoitella hengellistä työtä kotimaassa ja lähetyskentällä.

RAKENNE

FolLOW koostuu viidestä osasta:
1. YHDESSÄ: hengellistä kasvua, uskon perusteita, evankeliointia, Raamatun tutkimista
2. MISSIO 1: käytännön projekti kotimaassa
3. TANKKAUS: valmistautumista lähetystehtäviin ja aktiomatkaan, Pyhän Hengen työ meissä ja maailmalla
4. MISSIO 2: 4 viikon aktio ulkomailla
5. TULEVAISUUS: käydään yhdessä läpi, mitä Jumala on saanut aikaan FolLOW:n aikana sekä valmistaudutaan tulevaisuuteen

KESTO

FolLOW kestää syyslukukauden elokuusta joulukuuhun.

HYÖTY

Opit ymmärtämään erilaisia persoonallisuuksia ja olemaan avoin pohtimaan erilaisia mielipiteitä. FolLOW:ssa yhdessä vietetty aika luokkahuoneessa ja reissun päällä toimiikin lähimmäisenrakkauden harjoitusleirinä. Opit tutkimaan Raamatun sisältöä ja sen tulkintaa sekä tarkastelemaan kriittisesti omaa elämääsi ja nykykulttuurin piirteitä.

JATKOMAHDOLLISUUDET

Mikäli haluat suorittaa tutkinnon, voit jatkaa opiskelua muilla linjoilla. FolLOW:n syyslukukauden voi sisällyttää myös AC-tutkintoon. Mikäli haluat suorittaa AC-tutkinnon, on sinun valittava se jo opintojen alkuvaiheessa.

VALMISTUMINEN

Kaikki FolLOW:n käyneet saavat todistuksen IK-opistosta.

HINTA

Tähän koulutukseen voit hakea KELA:n opintotukea myös ulkomaanjaksolle. Tarkemmat hintatiedot löydät haku ja hinnat -sivulta.