kirjoittajabanneri.jpg

"Yksi inspiroivimmista kirjoittamisvalmennuksista, joihin olen osallistunut"

- Eveliina (toimittaja, bloggari)

"Kirjoittajakoulun myötä sain solmittua heti toimituskontaktin ja ensimmäisen juttuni lehteen"

- Nora (aloitteleva freelancer)

1.-3.2.2019 KEURUULLA

Miten tavoittaa lukijat informaatiotulvan keskellä? Miten kirjoittaa syvällisesti, koukuttavasti ja selkokielisesti suomen kielen rikkaassa mutta rapistuvassa maastossa?

Kirjoitatpa verkkoon tai paperilehteen - tai vasta haaveilet kirjoittamisesta - IK-opiston Kirjoittajakoulu teroittaa kynäsi teräväksi. Kirjoittajakoulun luennoitsijat ovat alan ammattilaisia, joiden opetuksesta hyötyy niin aloittelija kuin hieman kokeneempi journalisti tai bloggari.

SISÄLTÖ

Kevään 2019 Kirjoittajakoulussa keskitytään journalistiseen kirjoittamiseen (Leevi Launonen ja Kirsi-Klaudia Kangas) sekä blogikirjoittamiseen (Jimmy Huhtala). Viikonlopun aikana käsitellään muun muassa seuraavia aihealueita:

  • Juttutyypit: Erilaisten juttutyyppien erot ja asiatekstin tuntomerkit

  • Henkilöhaastattelut: Miten haasteltava löytyy, miten haastattelu ideoidaan, rakennetaan ja fokalisoidaan (“kuka jutun kertoo”)

  • Freelanceeraus: Mihin ja miten juttu myydään - ja millä hinnalla?

  • Onnistunut tekstikokonaisuus: Tekstin sävy, tehokeinot ja rakenne

  • Blogi: mistä kirjoitan, miksi kirjoitan ja kenelle kirjoitan?

  • Persoonallinen kirjoittaminen: minä kirjoitan, ja kirjoitan miten kirjoitan

OPETTAJAT

Leevi Launonen 4 .jpg

Leevi Launonen

Leevi Launonen on kristillisen median eturivin vaikuttaja. Ristin Voitto -lehden päätoimittajana (2005-2018) hän keräsi kiitosta esimerkiksi helluntailiikkeen kipupisteiden taitavasta käsittelystä. Hänen johdollaan lehti sai vuonna 2008 Vuoden kristillinen media -palkinnon. Launonen on kirjoittanut lukuisia opetuskirjoja ja elämänkertoja, joista tuorein on Nina Åström - Toisin silmin (Aikamedia 2016). Hän on myös kasvatustieteiden tohtori ja kirjoittaa parhaillaan kristillisen etiikan oppikirjaa.

kirsi-klaudia.jpg

Kirsi-Klaudia Kangas

Kirsi-Klaudia Kangas on toiminut lehdistön freelancer-toimittajana 30 vuotta. Hän kirjoittaa kymmeniin erilaisiin lehtiin kuten Hyvä Sanoma, Apu ja Tunne & Mieli. Hän on kirjoittanut useita romaaneja, tietokirjoja ja elämäkertoja, joista tuorein on lähetyslegenda Pertti Söderlundin elämänkerta Afrikka valitsi minut (Aikamedia 2018). TV-käsikirjoittajaksi kouluttautunut Kangas on myös toimittanut dokumenttielokuvia sekä tehnyt keikkoja TV1:n Asiaohjelmille useisiin faktasarjoihin. TV7:lle Kirsi-Klaudia tekee Kulmakivi -haastatteluohjelmaa.

jimmy huhtala.jpg

Jimmy Huhtala

Jimmy Huhtala on pohojalaanen pastori, somepersoona ja oman elämänsä moniottelija. Hänet tunnetaan suositusta blogistaan Siunatussa tilassa - Raskaana olevan isän hormonipäiväkirja, jonka pohjalta on julkaistu myös kirja. Huhtala ei omien sanojensa mukaan tiedä kirjoittamisesta juuri mitään, mutta pitää siitä lähes yhtä paljon kuin lukemisesta.

OHJELMA

Katso tuntiaikataulu täältä.

HINTA

  • Osallistumismaksu 81€

  • Ateriat 43€

  • Majoitus 43€ (omasta, 1 hengen huoneesta 20€ lisämaksu)

Huom! Kurssin hinta 81€ sisältää varausmaksun (30€/hlö), jota ei palauteta, mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitamme täyden osallistumismaksun.

Mikäli äkillinen sairastuminen estää kurssille pääsyn, otathan yhteyttä alla olevaan numeroon.

Tiedustele tarvittaessa osamaksun mahdollisuutta.

LISÄTIEDUSTELUT

seminaarisihteeri(at)isokirja.fi
040 732 1884

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu viimeistään 25.1.2019.