Miriamin perhe otti askeleen tuntemattomaan

Miriam on ensimmäinen suomalainen romaninainen, joka on valmistumassa Global Universityn Bachelor of Arts in Bible and Theology -tutkintoon

“Jätin taakseni työurat sekä sosiaali- että media-alalla. Otimme perheenä suuren askeleen tuntemattomaan ja luotimme kaiken Jumalan käsiin.

Kolmen alaikäisen lapsen hoitaminen, perheestä huolehtiminen ja opiskelu on ollut vaativa yhdistelmä, mutta yhteishenki, kotiväen tuki ja Jumalan apu on kantanut. Mitään ei ole puuttunut ja Hän on pitänyt huolen, kuten meille lupasi.

Valmistumiseni lähestyy ja opiskeluni aikana olen oppinut sekä tuntemaan Jumalaa että rakastamaan Häntä. Se on suurin saavutukseni tässä elämässä. Polku on ollut ajoittain kivikkoinen, mutta tärkeintä on ollut huomata, että mitä edemmäs pääsen, sitä vähemmän tiedän. Joka askeleella avautunut ymmärrykseni on kuitenkin kasvattanut rakkauttani Häneen. Kaikkea en tässä ajassa voi ymmärtää, mutta olen hyväksynyt senkin. Siitä uskossa on kyse ja vastaukset saamme ajallaan.

Olen ikuisesti kiitollinen laadukkaasta opetuksesta, jota olen etäopiskelun ja IK-opiston kautta saanut. Eteeni on avautunut uusi maailma ja usein kysymykset ovat olleet tärkeämpiä, kuin vastaukset. Pyhä Henki on avannut Sanaa ja opettajat ovat toimineet tiennäyttäjinä. He eivät ole antaneet suoria vastauksia, vaan opastaneet tutkimaan, kysymään ja argumentoimaan.

Suurimmat löytöretkeni olen tehnyt Vanhan testamentin, hermeneutiikan ja soteriologian alueilla. Millainen Jumala on? Kuinka Raamattua luetaan ja tulkitaan? Mitä pelastus tarkoittaa? Kahdessa vuodessa olen kasvanut ehkä enemmän kuin koko elämäni aikana.

Olen ylpeä saadessani opintoni päätökseen, koska tiedän Jumalan antaneen erityistä viisautta tällä matkalla. Tämä oli ensimmäinen merkittävä pysäkki. Valmistun keväällä 2016 Global Universityn B.A.-tutkintoon (alempi korkeakoulututkinto). Saan myös IK-opiston Seurakuntalinjan todistuksen.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Mikä on perheemme kutsumus? Olemme avoimia ja odotamme. Hän kertoo sen meille ajallaan.”

Miriam on ensimmäinen suomalainen romaninainen, joka on valmistumassa Global Universityn Bachelor of Arts in Bible and Theology -tutkintoon. Hän on suorittanut tutkintonsa osittain etäopiskeluna ja osittain lähiopiskeluna Isossa Kirjassa.