Master of Arts (MA) on IK-opiston ja Alphacrucis Collegen yhteistyössä tarjoama ylempi korkeakoulututkinto. Master of Arts -opinnot ovat loistava mahdollisuus syventää Raamatun tuntemusta ja parantaa valmiuksia kristillisessä työssä. Koulutus soveltuu erityisesti pastoreille, vanhimmille, seurakuntien vapaaehtoistoimijoille sekä kristillisten järjestöjen työntekijöille. IK-opiston tarjonnasta se on hyvä vaihtoehto myös niille, joilla on jo alempi korkeakoulututkinto miltä tahansa alalta. Mukaan opintoihin voi hakea alemmalla korkeakoulututkinnolla tai työelämäkokemuksella.

AINEET/SISÄLTÖ

Master of Arts -tutkinto on suunniteltu niin, että se antaa syvällistä ymmärrystä Raamatun käyttöön ja soveltamiseen sekä kristilliseen maailmankatsomukseen. Opetus integroidaan vahvasti sekä omaan kutsumukseen että ympäröivään yhteiskuntaan. Lisäksi Master of Arts -tutkinto kehittää taitojasi kriittisessä ajattelussa, ongelmaratkaisutaidoissa, tiimityössä ja viestintätaidoissa. Valmistuessasi olet varustettu teoreettisella osaamisella ja sen soveltamistaidoilla arkipäivän tilanteisiin.

Master of Arts -tutkinnon pääaineena opiskellaan pastoraalityötä (Pastoral Ministry). Tutkintorakenteen ja kurssikuvaukset näet tästä.

OPPIMISYMPÄRISTÖ

Opiskelu tapahtuu monipuolisessa ympäristössä niin luokassa kuin Moodle-oppimisympäristössäkin. Mukaan mahtuu tuhti paketti luokkaopiskelua, kirjallisuutta, tiimityötä sekä etätehtäviä. Oppimista syvennetään mm. esseillä ja projekteilla.

TOTEUTUS

Master of Arts -opinnot järjestetään monimuoto-opiskeluna, jolloin ne sopivat hyvin myös työn oheen suoritettaviksi. Lähiopetusjaksoja (to-su) on neljä kertaa lukukaudessa Keuruun kampuksella. Neljän aineen opiskelijoilla on lähijaksolla neljä opetuspäivää, osa-aikaisesti opiskelevilla vähemmän. Tietyn aineen opetuspäivät sijoittuvat aina samalle viikonpäivälle, joten mikäli opiskelet vain perjantain tai lauantain ainetta, on lähijakson opetuspäiväsi aina kyseinen päivä.

Voit halutessasi tehdä tarvittavat kurssisuoritukset englanniksi. Opetus kuitenkin tapahtuu suomeksi.

Opiskelija voi majoittua opistolla myös koko lukukauden, jolloin muun muassa IK-opiston kattavan kirjaston palvelut ovat koko ajan lähellä.

PÄÄSYVAATIMUKSET

Pääsyvaatimuksena on joko alempi korkeakoulututkinto miltä tahansa alueelta (Global University -tutkinnon opiskelleet hyväksytään akateemisen arvioinnin kautta). Jos alempaa korkeakoulututkintoa ei ole, opiskelija voi hakea työelämäkokemuksen perusteella.

Jos korkeakouluopintoja ei ole, mutta työkokemusta on vähintään viisi vuotta, hakija voidaan hyväksyä aluksi Graduate Certificate in Leadership -ohjelmaan (GCL). Ohjelmassa on 4 ainetta, jotka sisältyvät Master of Arts -tutkintoon. Nämä suoritettuaan opiskelija voi jatkaa Master of Arts -tutkintoon asti.

  • Tutkimusmenetelmät ja tieteellinen kirjoittaminen

  • Kristillinen maailmankuva

  • Hallinto, lainsäädäntö ja etiikka

  • Johtajuus

KESTO

Päätoiminen opiskelija voi suorittaa opinnot 2 vuoden aikana. Opintojen suorittamiseen on aikaa 7 vuotta.

HYÖTY

Master of Arts -tutkinto valmentaa sinut monipuolisesti seurakunnalliseen työhön. Opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus sijoittua erilaisiin tehtäviin seurakunnissa, lähetyskentillä tai kristillisten järjestöjen palveluksessa. Kehität monipuolisesti Raamatun tuntemustasi, johtajuustaitojasi sekä valmiuksiasi toimia hengellisessä työssä nyky-yhteiskunnassa. Koska Alphacrucis Collegen tutkintotodistus on Australiassa korkeakoulutasoinen, voit saada siitä vastaavuuksia myös muihin korkeakouluopintoihin ulkomailla.

VALMISTUMINEN

Master of Arts -opiskelijat saavat sekä IK-opiston oman Pastoraalityön tutkinnon että Alphacrucis Collegen Master of Arts -tutkinnon. Saat siis kaksi tutkintoa samalla. Halutessasi voit suorittaa vain IK-opiston pastoraalityön tutkinnon.

Tutkintoon valmistuvat palkitaan valmistujaisjuhlassa, jota koko opisto viettää keväällä herkullisen ruuan ja hauskojen ohjelmanumeroiden merkeissä.

HINTA

Hinnaston näet täältä.

Tähän koulutukseen on mahdollista hakea KELA:n opintotukea, TE-toimiston tukea tai aikuiskoulutustukea. Lisäksi työttömän työnhakijan voi myös olla mahdollista opiskella sivutoimisesti menettämättä työttömyysetuutta. Selvitä asia aina oman TE-toimistosi tai Koulutusrahaston kanssa hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. Tukien saaminen riippuu usein opiskelijan omasta koulutus- tai ammattitaustasta sekä työllistymissuunnitelmasta.

Tutustu uuteen stipendiimme sekä opintosetelietuuteen. Katso lisää opintojen rahoitus osiosta.
Kysy lisää myös osoitteesta koulutussihteeri@isokirja.fi.

HAKU

Hakulomakkeita Master of Arts -tutkinto-ohjelmaan sekä lisätietoja hakemisesta ja opinnoista voit tiedustella joko ohjelmavastaavalta (sami.aro-panula(at)isokirja.fi) tai koulutussihteeriltä (koulutussihteeri(at)isokirja.fi).