avioliittotyöbanneri.jpg
 

IK-opiston avioliittotyö perustuu kristilliseen arvopohjaan.

Suunnittelutiimi vastaa toteutuksesta yhdessä koulutettujen vertaisohjaajien, kokeneiden luennoitsijoiden ja opiston väen kanssa.

Tavoitteenamme on avioliittojen hyvinvointi. Haluamme rakentaa avioliittoja jakamalla tietoa ja työvälineitä avioliiton solmimiseen ja hoitamiseen, käsittelemällä asioita avoimesti ja luottamuksellisesti sekä pyrkimällä myönteiseen ratkaisukeskeisyyteen. Uskomme, että anteeksiantamus ja armo ovat keskeisiä lähtökohtia avioliiton hyvinvoinnille.

Koskaan ei ole liian aikaista eikä liian myöhäistä panostaa omaan avioliittoonsa. Seminaareista ja leireiltä saa hyvää evästä elämänmittaiselle yhteiselle taipaleelle.

KOULUTUS.jpg

AVIOLIITTOTYÖN KOULUTUS

TULOSSA!

Kun parisuhdetta halutaan vakavissaan parantaa, on oman itsensä ja toisen ymmärtäminen avainasemassa. Miehen ja naisen eroja tarkastelemalla voidaan oppia jotain, mutta persoonallisuuspsykologia antaa tähän jo paljon enemmän eväitä.

Koulutus on tarkoitettu seurakuntien avioliittotyötä tekeville ja siitä kiinnostuneille sekä avioparien sielunhoitajina toimiville henkilöille.

Tule verkostoitumaan muiden avioliittotyöntekijöiden kanssa ja saamaan lisäkoulutusta avioliittotyön tekemiseen.

Kurssilla tutustutaan erityisesti raamattuteologian ja persoonallisuuspsykologian suhteen tutkimiseen ja molempien alojen soveltamiseen avioliittotyöhön. Tarkoituksena on perehdyttää avioliittotyöstä vastaavia parisuhdepsykologisen tutkimuksen soveltamiseen käytännössä ja tarjota välineitä Raamatun ja psykologisen tiedon ”yhteiskäyttöön”.

 

OPETTAJINA: Matti Kankaanniemi ja Heidi Urpalainen. Heidi on koulutukseltaan seksuaalineuvoja ja seurakuntatyöntekijä. Matti on teologian tohtori ja seurakunta- ja avioliittotyön konkari.

Poikkitieteellisestä perehtyneisyydestä tunnettu Matti Kankaanniemi on paneutunut persoonallisuuspsykologiaan ja kirjoittanutkin aiheesta. Hänen mukaansa sillä olisi paljon annettavaa parisuhteen kehittämiselle ja sitä kautta seurakuntien avioliittotyölle. Heidi Urpalainen soveltaa persoonallisuuspsykologian antia myös seksuaalielämän alueelle. 

OHJELMA: katso aikataulu tästä. Tarkempi ohjelma päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Luennoilla käsiteltäviä aiheita:
”Jo muinaiset kreikkalaiset…”
– Persoonallisuuspsykologisia teorioita antiikista someen

”Mutta onko tämä raamatullista?” – Napakka johdanto järkevään raamatuntulkintaan ja soveltamiseen
”Asiakastyytyväisyys avioliitossa” – Miten odotukset ja täyttymykset määrittävät onnistumiskokemusta parisuhteessa? Miten persoonallisuus vaikuttaa näihin kokemuksiin?
”Kuka rakastuu keneenkin?” – persoonallisuuspsykologia ja romanttinen rakkaus (polttopisteessä Helen Fisher)
”Sauvakävelevät samikset vai Tarzan & Jane?” – Ystävyys ja rakkaus vastakohtina parisuhteessa (polttopisteessä Esther Perel)
”Apapappaa…aviopuoliso puhuu!” – Kommunikaatio ja persoonallisuus parisuhteessa (polttopisteessä John Gottman)
”Persoona libidon taustalla” – Seksuaalisuus ja persoonallisuus avioliitossa
”Mistä kukin tykkää…” – Seksuaalisten tarpeiden yhteensovittamisen haasteista

 

ILMOITTAUTUMINEN: ei avoinna

HINTA: Opetus 49 €/hlö (sis. opetuksen, opetusmateriaalin ja kahvit)
IK-opiston avioliittoleirien/-kurssien vetäjille opetus on ilmainen.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.


avioliittoleiri.jpg

AVIOLIITTOLEIRI

Seuraava: tulossa kesällä 2019

Avioliittoleiri on viiden päivän mittainen kesäleiri kaikenikäisille aviopareille.

Leirin tavoitteena on aviopuolisoiden välisen suhteen huolto sekä tiedon ja työvälineiden saaminen oman liiton kehittämiseen. Moni on kokenut viikon aikana suhteensa sekä puolisoon että Jumalaan uudistuneen.

Leiri rakentuu luennoista ja ajatusten vaihdosta ja vertaistuesta 3 - 4 pariskunnan pienryhmissä. Luentojen aiheita ovat avioliiton raamatulliset perusteet, kommunikaatio, puolisoiden erilaisuus ja tarpeet, seksi, tunteet ja käyttäytyminen, ristiriitojen ja kriisien käsittely, anteeksiantamus, avioliiton hoito ja huomaavaisuudet. Pienryhmissä ja oman puolison kanssa päästään syventymään ja käsittelemään aiheita omasta parisuhteesta käsin.

Iltaisin voi rentoutua Ison Kirjan luonnonkauniissa maisemissa pelaillen, saunoen ja uiden. Leiri on loistava tilaisuus ottaa yhteistä aikaa avioparina.

VETÄJINÄ: IK-opiston -avioliittotyön koulutettu tiimi sekä opettajina vaihtuvia kokeneita luennoitsijoita.

ILMOITTAUTUMINEN: nettilomakkeella

HINTA: Opetus 199 €/hlö, ateriat 90 €/hlö, majoitus 90 €/hlö.
Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. IK-opisto pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Halutessasi voit maksaa osallistumismaksun kahdessa korottomassa erässä pyynnöstä. Lisäksi opiskelijat, työttömät, eläkeläiset saavat leirin kokonaishinnasta -10% henkilökohtaisen alennuksen.

MUUTA:

 • Leirin ajaksi on mahdollista tiedustella mökkimajoitusta. Tutustu mökkeihin ja vuokrahintoihin tästä.
 • Samaan aikaan avioliittoleirin kanssa järjestetään kesäleiri 9-14-vuotiaille. Hinta 79 €/lapsi. Ilmoittautumiset ja lisätietoa tästä.
 • 0-8-vuotiaiden lastenhoito on järjestetty yhteistyössä Keuruulaisen päiväkoti Tähtitarhan kanssa. 0-2 –vuotiailta 40€/lapsi/päivä ja 3-8 –vuotiailta 35€/lapsi/päivä

 • HINNASTO:
  • Lapset 0-3-v. ilmaiseksi
  • Lapset 4-12-v. 85€/hlö
  • Lapset yli 12-v. 180€/hlö
  • Perheet voivat halutessaan ottaa mukaan oman lastenhoitajan. Lastenhoitajan majoitus 90€ ja ruokailut 90€.

avioliittovkl.jpg

AVIOLIITTOVIIKONLOPPU

24.-26.11.2017

Viikonloppu on tarkoitettu eri-ikäisille aviopareille.

Avioliitossa on kyse kumppanuudesta, arjen ja arvojen jakamisesta, yhteisymmärryksestä ja kompromisseista. Millaisesta avioliitosta sinä unelmoit? Mitä toivot ja odotat puolisoltasi?
Onko ajatus yhteiselämästä päivienne loppuun asti mahdollista nykyajassa?

Tule rakentumaan ja rakentamaan kestävää parisuhdetta. Katsotaan yhdessä eteenpäin. Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä liian aikaista panostaa omaan avioliittoonsa. Avataan yhdessä solmuja ja tehdään niistä rusetteja. Anna Jumalalle ja puolisollesi mahdollisuus tehdä elämästäsi rikas ja antoisa. Viikonlopun ohjelmassa on mm. opetusta, keskustelua, paritehtäviä, rukousta, yhdessäoloa ja saunomista.

Olette tervetulleita mukaan, olette sitten ensikertalaisia, konkareita, nuoria tai vanhempia aviopareja!

VETÄJINÄ: Kirsi ja Heikki Kuisma sekä Marja ja Markku Lehmuskoski. Kirsi ja Heikki Kuisma ovat toimineet oman työnsä ohella helluntaiseurakunnissa eri vastuutehtävissä ja Toinen Toisellemme -avioliittotyössä vuosien ajan. Marja ja Markku Lehmuskoski ovat olleet mukana avioparityössä reilu parikymmentä vuotta ryhmänjohtajina ja luennoitsijoina sekä ryhmänjohtajien kouluttajina.

OHJELMA: katso ohjelma tästä

ILMOITTAUTUMINEN: nettilomakkeella 10.11. mennessä

HINTA: Opetus 79 €/hlö, ateriat 40 €/hlö, majoitus 40 €/hlö
1 hengen huoneen saa lisämaksusta (20€) ja ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.


matkallaavioliittoonjpg.jpg

MATKALLA AVIOLIITTOON

Seuraava kurssi: 9.-11.2.2018

Viikonloppu on tarkoitettu seurusteleville ja kihloissa oleville pareille. Käsittelemme kristillistä avioliittoa, seurustelua ja ihmisenä kasvamista. Viikonloppu antaa työvälineitä sekä seurustelusuhteen että tulevan parisuhteen hoitoon avioliitossa.

Aiheina mm. miehen ja naisen erot, seksuaalisuus ja raamatullinen näkökulma kristilliseen avioliittoon. Onko hän se oikea? Miten tulla ymmärretyksi ja miten kommunikoida oikein? Miten pidän yllä raamatullista avioliittokäsitystä muuttuvassa maailmassa? Kysymyksiä ja keskusteluja työstetään paljon oman parin kanssa.

Opettajina Rami ja Essi Ruotsala, Steven ja Heidi Buckingham. Matkalla avioliittoon -viikonlopun vetäjät ovat avioliitto- ja ihmissuhdetyön saralla kokeneita tekijöitä, jotka kertovat omista aidoista kokemuksistaan sekä kuinka he ovat selviytyneet parisuhteen ja elämän haasteista yhdessä.

Ohjelman voit avata tästä.

Ilmoittautuminen nettilomakkeella 26.1.2018 mennessä.

Hinta: Erikoistarjous 125 €/hlö, mikä sisältää opetuksen, ateriat ja majoituksen sekä liinavaatteet. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä.  Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. IK-opisto pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Voit myös halutessasi valita normaalihinnaston mukaan haluamasi hintavaihdoehdon, ellet halua ostaa tarjoushintapakettia: