avioliittotyöbanneri.jpg
 

IK-opiston avioliittotyö perustuu kristilliseen arvopohjaan.

Suunnittelutiimi vastaa toteutuksesta yhdessä koulutettujen vertaisohjaajien, kokeneiden luennoitsijoiden ja opiston väen kanssa.

Tavoitteenamme on avioliittojen hyvinvointi. Haluamme rakentaa avioliittoja jakamalla tietoa ja työvälineitä avioliiton solmimiseen ja hoitamiseen, käsittelemällä asioita avoimesti ja luottamuksellisesti sekä pyrkimällä myönteiseen ratkaisukeskeisyyteen. Uskomme, että anteeksiantamus ja armo ovat keskeisiä lähtökohtia avioliiton hyvinvoinnille.

Koskaan ei ole liian aikaista eikä liian myöhäistä panostaa omaan avioliittoonsa. Seminaareista ja leireiltä saa hyvää evästä elämänmittaiselle yhteiselle taipaleelle.

KOULUTUS.jpg

AVIOLIITTOTYÖN KOULUTUS

TULOSSA!

Kun parisuhdetta halutaan vakavissaan parantaa, on oman itsensä ja toisen ymmärtäminen avainasemassa. Miehen ja naisen eroja tarkastelemalla voidaan oppia jotain, mutta persoonallisuuspsykologia antaa tähän jo paljon enemmän eväitä.

Koulutus on tarkoitettu seurakuntien avioliittotyötä tekeville ja siitä kiinnostuneille sekä avioparien sielunhoitajina toimiville henkilöille.

Tule verkostoitumaan muiden avioliittotyöntekijöiden kanssa ja saamaan lisäkoulutusta avioliittotyön tekemiseen.

Kurssilla tutustutaan erityisesti raamattuteologian ja persoonallisuuspsykologian suhteen tutkimiseen ja molempien alojen soveltamiseen avioliittotyöhön. Tarkoituksena on perehdyttää avioliittotyöstä vastaavia parisuhdepsykologisen tutkimuksen soveltamiseen käytännössä ja tarjota välineitä Raamatun ja psykologisen tiedon ”yhteiskäyttöön”.

 

OPETTAJINA: Matti Kankaanniemi ja Heidi Urpalainen. Heidi on koulutukseltaan seksuaalineuvoja ja seurakuntatyöntekijä. Matti on teologian tohtori ja seurakunta- ja avioliittotyön konkari.

Poikkitieteellisestä perehtyneisyydestä tunnettu Matti Kankaanniemi on paneutunut persoonallisuuspsykologiaan ja kirjoittanutkin aiheesta. Hänen mukaansa sillä olisi paljon annettavaa parisuhteen kehittämiselle ja sitä kautta seurakuntien avioliittotyölle. Heidi Urpalainen soveltaa persoonallisuuspsykologian antia myös seksuaalielämän alueelle. 

OHJELMA: katso aikataulu tästä. Tarkempi ohjelma päivitetään lähempänä tapahtumaa.

Luennoilla käsiteltäviä aiheita:
”Jo muinaiset kreikkalaiset…”
– Persoonallisuuspsykologisia teorioita antiikista someen
”Mutta onko tämä raamatullista?” – Napakka johdanto järkevään raamatuntulkintaan ja soveltamiseen
”Asiakastyytyväisyys avioliitossa” – Miten odotukset ja täyttymykset määrittävät onnistumiskokemusta parisuhteessa? Miten persoonallisuus vaikuttaa näihin kokemuksiin?
”Kuka rakastuu keneenkin?” – persoonallisuuspsykologia ja romanttinen rakkaus (polttopisteessä Helen Fisher)
”Sauvakävelevät samikset vai Tarzan & Jane?” – Ystävyys ja rakkaus vastakohtina parisuhteessa (polttopisteessä Esther Perel)
”Apapappaa…aviopuoliso puhuu!” – Kommunikaatio ja persoonallisuus parisuhteessa (polttopisteessä John Gottman)
”Persoona libidon taustalla” – Seksuaalisuus ja persoonallisuus avioliitossa
”Mistä kukin tykkää…” – Seksuaalisten tarpeiden yhteensovittamisen haasteista

 

ILMOITTAUTUMINEN: ei avoinna

HINTA: Opetus 49 €/hlö (sis. opetuksen, opetusmateriaalin ja kahvit)
IK-opiston avioliittoleirien/-kurssien vetäjille opetus on ilmainen.

Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. Iso Kirja pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.


hands-1150073_960_720.jpg

AVIOLIITTOPOLKU - SEMINAARIT

TULOSSA 2019

Avioliittopolku- seminaarit ovat tarkoitettu eri-ikäisille aviopareille.

Avioliitossa on kyse kumppanuudesta, arjen ja arvojen jakamisesta, yhteisymmärryksestä ja kompromisseista. Millaisesta avioliitosta sinä unelmoit? Mitä toivot ja odotat puolisoltasi?
Onko ajatus yhteiselämästä päivienne loppuun asti mahdollista nykyajassa?

Tule rakentumaan ja rakentamaan kestävää parisuhdetta. Katsotaan yhdessä eteenpäin. Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä liian aikaista panostaa omaan avioliittoonsa. Avataan yhdessä solmuja ja tehdään niistä rusetteja. Anna Jumalalle ja puolisollesi mahdollisuus tehdä elämästäsi rikas ja antoisa.

Olette tervetulleita mukaan, olette sitten ensikertalaisia, konkareita, nuoria tai vanhempia aviopareja!


matkallaavioliittoonjpg.jpg

MATKALLA AVIOLIITTOON

Seuraava kurssi: Tulossa 2019

Viikonloppu on tarkoitettu seurusteleville ja kihloissa oleville pareille. Käsittelemme kristillistä avioliittoa, seurustelua ja ihmisenä kasvamista. Viikonloppu antaa työvälineitä sekä seurustelusuhteen että tulevan parisuhteen hoitoon avioliitossa.

Aiheina mm. miehen ja naisen erot, seksuaalisuus ja raamatullinen näkökulma kristilliseen avioliittoon. Onko hän se oikea? Miten tulla ymmärretyksi ja miten kommunikoida oikein? Miten pidän yllä raamatullista avioliittokäsitystä muuttuvassa maailmassa? Kysymyksiä ja keskusteluja työstetään paljon oman parin kanssa.

Ohjelman julkaistaan myöhemmin

Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin

Hinta: Erikoistarjous 125 €/hlö, mikä sisältää opetuksen, ateriat ja majoituksen sekä liinavaatteet. 1 hengen huoneen saa lisämaksusta ja ilmoittautumisjärjestyksessä.  Jos osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, veloitetaan vain 19 €:n varausmaksu. Ilmoittamatta jätetystä peruutuksesta veloitetaan täysi osallistumismaksu. Ilmoittautumisajan umpeuduttua opetuksen hintaan lisätään 19 €. IK-opisto pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.

Voit myös halutessasi valita normaalihinnaston mukaan haluamasi hintavaihdoehdon, ellet halua ostaa tarjoushintapakettia: